Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση προσβάλλει με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές»

Με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, πήρε θέση για το θέμα που έχει ενσκήψει με τα πριμ διακεκριμένων αθλητών και τη δημόσια αντιπαράθεση με την Ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο, Κατερίνα Στεφανίδη.

Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση προσβάλλει με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές»

Αναλυτικά η δήλωση του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνου Μωραΐτη:

«Έκαναν πάλι το θαύμα τους. Το επιτελικό κράτος και ο κ. Αυγενάκης ζητούν πίσω χρήματα από αθλητές για διακρίσεις του 2016 και δεν έχουν καταβάλει δεκάρα για τα έτη 2017-2019. Κάθε ημέρα ανακαλύπτουμε κι ένα θύμα της επιτελικής αναλγησίας.

Ο κ. Αυγενάκης αντί να εξοφλήσει τις οφειλόμενες, από την Πολιτεία, οικονομικές επιβραβεύσεις στους διακριθέντες αθλητές για τα έτη 2017-2019, ως ελάχιστη αναγνώριση προς αυτούς για την διεθνή προβολή της χώρας μας, αξιώνει αναίτια, από μερικούς εξ αυτών, την επιστροφή τους.

Σε αντίθεση με τη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατά την οποία και εν μέσω οικονομικών περιορισμών, εξοφλήθηκαν τα πριμ των αθλητών πολλών ετών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του υφυπουργού της προβάλλει δήθεν νομικά κωλύματα, προσβάλλοντας με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές.

Αυγενάκης - Μαυρωτάς σε Στεφανίδη: «Έχεις ενημερωθεί, προσπαθούμε να το λύσουμε» (vid)

Ενώ επί 20 χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην καταβολή του οικονομικού μπόνους σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες, ξαφνικά ανακαλύφθηκε νομικό κώλυμα.

Καλούμε, λοιπόν, τον υφυπουργό Αθλητισμού να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους αθλητές κατά το δοκούν. Να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει άμεσα. Nα σταματήσει, επιτέλους να διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το χαρτοφυλάκιό
του.

Για τους πρωταθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας, που τιμούν τη χώρα, με υψηλότατες διακρίσεις φορώντας τη σημαία μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμεριμνησίας και κωλυσιεργίας».