Αυγενάκης - Μαυρωτάς σε Στεφανίδη: «Έχεις ενημερωθεί, προσπαθούμε να το λύσουμε» (vid)

Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Μαυρωτάς απάντησαν στις καταγγελίες της Κατερίνας Στεφανίδη, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες να λυθεί το ζήτημα. «Δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση», απάντησε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ!

Αυγενάκης - Μαυρωτάς σε Στεφανίδη: «Έχεις ενημερωθεί, προσπαθούμε να το λύσουμε» (vid)

Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της Κατερίνας Στεφανίδη, ότι της ζητήθηκε να επιστρέψει χρήματα που αντιστοιχούν σε μπόνους κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του 2016.

Καταγγελία Στεφανίδη: «Μας ζητούν πίσω τα λεφτά από μετάλλια»

Στις καταγγελίες απάντησε άμεσα τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, με αμφότερους να υποστηρίζουν ότι η Στεφανίδη είναι ήδη ενημερωμένη σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε αρχικά:

«Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα & από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα & νόμιμα το ζήτημα. Έκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια»!

Η απάντηση της Στεφανίδη:

«Κ. Αυγενάκη δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δυο email στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε από την πλευρά του:

«Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε».

Και η νέα απάντηση της Στεφανίδη:

«Κύριε Μαυρωτά ο νόμος δεν αναφέρεται πουθενά σε συνθήκες. Μόνο σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλλά ανεξάρτητα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νομοθετική λύση. Ψάξτε να βρείτε όλα τα email μου που δεν έχουν απαντηθεί».

Η συζήτηση μεταξύ Μαυρωτά-Στεφανίδη συνεχίστηκε:

Μαυρωτάς: «Το εμπόδιο Κατερίνα είναι στο άρθρο 34 του 2725/1999 στην παράγραφο 10β (δες συνημμένο), αυτό προσπαθούμε να θεραπεύσουμε. Το είχα συζητήσει με συγγενικό σου πρόσωπο ότι η μόνη λύση είναι με διάταξη, νόμιζα ότι ενημερώθηκες. Έστω και τώρα να ξέρεις ότι το κοιτάμε. Σ' ευχαριστώ».

Στεφανίδη: «Το χειρότερο από όλα κ Μαυρωτά είναι ότι έχω μάθει περισσότερα την τελευταία ώρα μέσω twitter από ότι τον τελευταίο μήνα που προσπαθώ επίσημα μέσω email».