Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική- Συνελήφθη μετανάστης καταζητούμενος ως μέλος του ISIS

H αστυνομία συνέλαβε στην Τρίπολη μετανάστη για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, ενώ την υπόθεση ανέλαβε να εξιχνιάσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική- Συνελήφθη μετανάστης καταζητούμενος ως μέλος του ISIS

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από την σύλληψη ενός τζιχαντιστή από το Τατζικιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», η οποία είχε διαβιβαστεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η «ερυθρά αγγελία» είναι διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδίδεται από την Ιντερπόλ για καταζητούμενους που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, που είχε έρθει στη χώρα μας το 2017 ως παράνομος μετανάστης.

Στον ίδιο χορηγήθηκε άσυλο, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε σε διαμέρισμα νοικιαζόμενο από ΜΚΟ στην Τρίπολη. Ο ίδιος από την πλευρά του ισχυρίζεται πως είναι γαμπρός του ηγέτη της Αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν, απ΄ όπου και έχει εκδιωχθεί και βασανιστεί κάτι που είχε σαν συνέπεια να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Ισχυρίζεται δε πως το καθεστώς στη χώρα του έχει προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες προσπαθώντας να τον εξοντώσει.

Η Αστυνομία από την πλευρά της, έπειτα από τυχαίο έλεγχο που έκανε αλλά και τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτόν ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με τις αρχές του Τατζικιστάν, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση του συλληφθέντα.

Στο μεταξύ μετά τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα που έγιναν στην Ευρώπη, η ΕΥΠ αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο, με στόχο να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τις προθέσεις των ακραίων ισλαμιστών που μένουν στην χώρα μας.