Πειραιάς: Μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ρυθμίσεις και στο Παλαιό Φάληρο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες συμπίπτουν με τις προβλεπόμενες οριστικές που θα ισχύουν μετά και την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου, στο Μικρολίμανο.

Πειραιάς: Μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ρυθμίσεις και στο Παλαιό Φάληρο

Στο πλαίσιο του έργου Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου, στο Μικρολίμανο, από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020 και για 45 ημέρες, τίθενται σε ισχύ οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Αλλάζει όψη ο Πειραιάς

 • Μονοδρόμηση της Ακτής Κουμουνδούρου στο τμήμα της από Ακτή Δηλαβέρη έως την οδό Ναυάρχου Βότση, με φορά κίνησης προς τη Ναυάρχου Βότση.
 • Τα οχήματα που διέρχονται μέσω της Λ. Αλεξ. Παπαναστασίου, στην οδό Ναυάρχου Βότση, στη συμβολή τους με την Ακτή Κουμουνδούρου θα επιτρέπεται η κίνησή τους μόνο προς τα δεξιά (προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά).
 • Απαγορεύεται η στροφή οχημάτων προς τα αριστερά στην Ακτή Κουμουνδούρου.
 • Σημειώνεται, ότι οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις συμπίπτουν και με τις προβλεπόμενες οριστικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν μετά και την ολοκλήρωση της ανάπλασης.

«Ανάπλαση του Πειραιά»: Tι είπε ο Μητσοτάκης για τον Ολυμπιακό, παρουσία Μαρινάκη, Μώραλη (vid)

Οι ρυθμίσεις στην παλαιά Λ. Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο

Επίσης, λόγω εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, κατά το χρονικό διάστημα από 05.11.2020 έως 11.12.2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα πραγματοποιείται τμηματική κατάληψη του αριστερού και του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος, περιοχής Δήμου Π. Φαλήρου, ως εξής:

 • Με σταδιακό περιορισμό του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο (2) σε (1), στο ύψος της οδού Αγ. Σκέπης, σε μέγιστο μήκος 100μ., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
 • Με σταδιακό περιορισμό του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τρεις (3) σε δύο (2), από το ύψος της συμβολής με την οδό Ι. Φιξ έως και 50μ. πριν από αυτή, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
 • Με σταδιακό περιορισμό του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο (2) σε (1), στο τμήμα μεταξύ των οδών Ι. Φιξ και Α. Μωραϊτίνη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
 • Με σταδιακό περιορισμό του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο (2) σε (1), στο ύψος της οδού Α. Μωραϊτίνη, σε μέγιστο μήκος 80μ., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.
 • Με σταδιακό περιορισμό του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τρεις (3) σε δύο (2), από το ύψος της συμβολής με την οδό Ι. Φιξ έως και 70μ. πριν από αυτή, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.
 • Με σταδιακό περιορισμό του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο (2) σε (1), από το ύψος της οδού Ι. Φιξ έως την οδό Αγ. Σκέπη, σε μέγιστο μήκος 100μ., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.
 • Με καθορισμό ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από τα 200μ. έως τα 100μ. πριν την έναρξη του εργοταξιακού χώρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Α. Μωραϊτίνη.
 • Με καθορισμό ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από 100μ. περίπου πριν την έναρξη του εργοταξιακού χώρου και έως το πέρας αυτού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Α. Α. Μωραϊτίνη.
 • Με καθορισμό ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από την έναρξη του εργοταξιακού χώρου και έως το πέρας αυτού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αγ. Σκέπη.
 • Με απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από 100μ. περίπου πριν την έναρξη του εργοταξιακού χώρου και έως το πέρας αυτού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Α. Α. Μωραϊτίνη.
 • Με απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από την έναρξη του εργοταξιακού χώρου και έως το πέρας αυτού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αγ. Σκέπης.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας