Αλλάζει όψη ο Πειραιάς

Τα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς θα αλλάξει όψη. Θα είναι μια πόλη πολύ διαφορετική από αυτή που βλέπουμε σήμερα, που θα δίνει το στίγμα της ανάπτυξης. Ο Πύργος του Πειραιά, η Πειραϊκή και ο Άγιος Διονύσης. 

Αλλάζει όψη ο Πειραιάς

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ανακοίνωσε ότι μεγάλα έργα και παρεμβάσεις έχουν μπει στο στάδιο της υλοποίησης και κάποια ξεκίνησαν ήδη να γίνονται.

Στις 27 (ή στις 28) του μήνα υπογράφεται το συμβόλαιο με την Κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό για τον Πύργο του Πειραιά προκειμένου να αρχίσουν τα έργα. Επίσης, υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση και την αναμόρφωση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου.

Για το θέμα αυτό έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκροτηθεί ειδική στρατηγική μελέτη για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της περιοχής, που θα ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται. Ξεκίνησαν ήδη τα έργα για την ανάπλαση της ακτής του Μικρολίμανου.

Ο δήμαρχος Γ. Μώραλης είπε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κλείσει ραντεβού με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να λήξει το θέμα των δικαστηρίων, ενώ θα συναντηθεί με τον υπουργό Μεταφορών για να επισπευσθεί η υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.

Το αρχαιολογικό μέτωπο της Πειραϊκής Εξάλλου, τη μεθεπόμενη Παρασκευή θα επισκεφθεί ξανά τον Πειραιά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με κορυφαία στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου της, και συγκεκριμένα την ακτή της Πειραϊκής, για να εξετάσουν τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την ανάδειξη των Μακρών Τειχών.

Ο δήμαρχος θα θέσει και το θέμα του κομματιού που παραμένει κλειστό από την Αρχαιολογική Υπηρεσία εδώ και χρόνια, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την αναψυχή των δημοτών και των επισκεπτών.

Πηγή: paron