Ελλάδα και Covid-19 - Με λίγη προσοχή θα τα καταφέρουμε!
H Eλλάδα αντιμετωπίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας - Ο κορονοϊός επιμένει, αλλά η χώρα μας αντιμετωπίζει όσο καλύτερα μπορεί τον ιό σε σύγκριση με άλλες χώρες - Πίνακες με στοιχεία.
Το ΦΩΣ είχε αναφερθεί κατά την περίοδο του εγκλεισμού και της φυσικής απομόνωσης της περιόδου Απριλίου-Μαΐου, στο πρόβλημα του ότι οι κορονοϊoί διακρίνονται για την επιμονή τους, από τη στιγμή που εμφανίζονται, εξαφανίζονται, επανέρχονται και μεταλλάσσονται.
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικά σημείο που να προσδιορίζει την εξάλειψή τους ή την εξαφάνιση της φοβίας των ανθρώπων για τον κίνδυνο που προκύπτει από στενή επαφή. Παρά το γεγονός ότι αναπόφευκτα αναδύεται και κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο που ελαχιστοποιεί τις επιδράσεις τους στον πληθυσμό, στην τρέχουσα περίπτωση απαιτείται ακόμα αρκετός χρόνος για την ασφαλή διάθεσή του και όπως είναι ευνόητο έως τότε ο φόβος θα εξακολουθήσει να ταλανίζει τους ανθρώπους.
Ένα ευχάριστο γεγονός που αναδύεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εστιάζεται στο γεγονός ότι η θνησιμότητα στο γενικό σύνολο του ελληνικού πληθυσμού έως τις 31 Όκτωβρίου κινείται στα επίπεδα των 6 θανάτων ανά 100.000 κατοίκους και παραμένει δραστικά χαμηλότερα από τους 9,8 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους της εποχικής γρίπης της χειμερινής περιόδου 2019-2020, σε πείσμα του γεγονότος ότι στην περίπτωση της εποχικής γρίπης υπάρχουν και εμβόλια και αποτελεσματικά αντιβιοτικά.
Κατανομή κρουσμάτων: Ξέφυγε η Θεσσαλονίκη, ψηλά η Αττική, σε υψηλά επίπεδα Λάρισα, Δράμα, Ροδόπη
Κικίλιας: Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει lockdown για ένα μήνα
Εκτίμηση πιθανότητας για ένα ή περισσότερα άτομα θετικά στον COVID-19 σε κάποιο δρώμενο συγκεκριμένου μεγέθους (άξονας των x) σε σχέση με την παρουσία κρουσμάτων ανά δρώμενο (άξονας των ψ), όπου αριστερά αριθμός κρουσμάτων και δεξιά στατιστική πιθανότητα.
Στην υπόθεση Β σε περίπτωση συναυλίας η ύπαρξη 2.000 κρουσμάτων στον χώρο του δρωμένου αυξάνει την πιθανότητα να προσβληθούν όλοι σε επίπεδα ανώτερα του 90%. Η αξιολόγηση του κινδύνου αποδεικνύει κατά τον χειρότερο δυνατό τρόπο την εφιαλτική ανοησία των προσφάτων συγκεντρώσεων χωρίς μέτρα προφύλαξης (Global Health Security-GHS).
Με δεδομένο ότι το βελγικό υγειονομικό σύστημα, όπως και το γαλλικό αντιμετωπίζουν συμπτώματα κατάρρευσης με τελευταίο σύμπτωμα τις αεροδιακομιδές ασθενών στην Γερμανία, η Ελλάδα με λίγη προσοχή και υπομονή μάλλον θα τα αποφύγει.