Στελέχη Δημοκρατικών: «Ο Μπάιντεν κερδίζει με 286 εκλέκτορες και χωρίς την Πενσυλβάνια»

Τι δήλωσαν για την πιθανότητα εκλογής του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές των ΗΠΑ ελληνικής καταγωγής στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος.

Στελέχη Δημοκρατικών: «Ο Μπάιντεν κερδίζει με 286 εκλέκτορες και χωρίς την Πενσυλβάνια»

Αυξημένη ικανοποίηση εξέφρασαν πριν λίγη ώρα στην Καθημερινή ελληνικής καταγωγής στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος που παρακολουθούν εκ των έσω τη ροή των αποτελεσμάτων, για τις προοπτικές επικράτησης του Τζο Μπάιντεν.

Μένει να φανεί αν η αισιοδοξία τους θα επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Η εικόνα που έχουν είναι ότι ο τέως αντιπρόεδρος, που έχει ήδη εξασφαλίσει 224 εκλέκτρορες, είναι σε θέση να κερδίσει όχι μόνο στην Αριζόνα (11 εκλέκτορες) και στο Μέιν (3), όπως και στο Γουισκόνσιν (10) και στη Νεβάδα (6), αλλά και στις δυο εξαιρετικά σημαντικές πολιτείες του Μίσιγκαν (16) και της Τζόρτζια (16) όπου μέχρι πριν λίγες ώρες η εικόνα ήταν πιο αρνητική.

Με αυτό το σκεπτικό βλέπουν τον δημοκρατικό αντιπρόεδρο να κερδίζει τις εκλογές με 286 εκλέκτορες (και σχεδόν 3% περισσότερες ψήφους σε πανεθνικό επίπεδο), χωρίς να χρειάζεται την Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες) για την οποία ο πρόεδρος Τραμπ «απειλεί» να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Είναι πάντως εξαιρετικά πιθανό ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, σε κάποιες πολιτείες όπου η διαφορά είναi οριακή, όχι μόνο θα υπάρξουν προσφυγές, αλλά θα ζητηθεί και επανακαταμέτρηση ψήφων.

Πηγή: kathimerini.gr