Κλείνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε ένδειξη συμπαράστασης στον προπηλακισθέντα πρύτανη

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κλείνει έως και τις 6 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό με τον προπηλακισμό του πρύτανη Δημήτρη Μπυραντώνη.

Κλείνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε ένδειξη συμπαράστασης στον προπηλακισθέντα πρύτανη

Εξαιτίας του προπηλακισμού του πρύτανη, η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα να κλείσει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Η ανακοίνωση, που έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους πρυτάνεις, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου αποφασίστηκε ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό.

«Ήρθε η στιγμή όλοι να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στόχος είναι ένα δημοκρατικό και ασφαλές πανεπιστήμιο», επισημαίνεται.

Lockdown στην εστίαση για να «κόψουν» οι Έλληνες τη ρετσίνα και το… σκόρδο

Η πρυτανεία του ΟΠΑ ανέφερε ότι την περασμένη Πέμπτη ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του πρύτανη, προξενώντας «εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της πρυτανείας» και οι οποίοι «πριν αποχωρήσουν, άσκησαν σωματική βία στον πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν» και τονίζει:

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας και η δημοκρατία είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τη νέα οργανωμένη επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη. Όπως γράφει «η επίθεση πλήττει τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού πανεπιστημίου και μας εκθέτει διεθνώς».

Πηγή: ert.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας