Ποιες περιοχές είναι στις δύο ζώνες που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Τα μέτρα για κάθε μία

Δείτε όσα ισχύουν από τις 3/11 έως 3/12 - Τα μέτρα σε όλη την επικράτεια που χωρίζεται σε 2 ζώνες, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, αντί για τέσσερις.

Ποιες περιοχές είναι στις δύο ζώνες που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Τα μέτρα για κάθε μία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από τις 3/11 έως 3/12. Η επικράτεια χωρίζεται σε 2 ζώνες, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, αντί για τέσσερις.

Στην πρώτη ζώνη επιτήρησης εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές ενώ τα νέα μέτρα σε αυτές θα είναι καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Σταϊκούρας: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων - Ποιοι δικαιούνται 534 ευρώ

Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα και γι αυτές θα ισχύσει το ειδικό lockdοwn με αναστολή λειτουργίας εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Τα νέα μέτρα ξεκινούν από τις 6 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης και περιλαμβάνουν:

ΖΩΝΗ 1 - ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα. Αυτοί, δηλαδή, που μέχρι σήμερα είναι στο ΠΡΑΣΙΝΟ και το ΚΙΤΡΙΝΟ. Σε αυτές τις περιοχές θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Ειδικότερα τα νέα μέτρα σε αυτές τις περιοχές είναι τα εξής:
1. Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
3. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
4. πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
5. Όχι συναθροίσεις

ΖΩΝΗ 2 – ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο ΚΟΚΚΙΝΟ, αλλά και στο ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ. Δηλαδή, όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.
Σε αυτές τις περιοχές εκτός από τα μέτρα που ήδη ισχύουν, θα προστεθούν και οι εξής:

1. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής απ’ το κατάστημα.
2. Αναστέλλεται η λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα όπως και κλειστά γυμναστήρια.
3. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.
Ελεύθερη κυκλοφορία, ανοικτά σχολεία και καταστήματα

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας