Τα 1690 κρούσματα έφεραν εισήγηση για ολικό κλείσιμο εστίασης - Τα νέα μέτρα

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για πλήρες κλείσιμο της εστίασης και μέτρα στήριξης για τον κλάδο, όπως την παράταση στις αναστολές σύμβασης μέχρι το Δεκέμβριο.

Τα 1690 κρούσματα έφεραν εισήγηση για ολικό κλείσιμο εστίασης - Τα νέα μέτρα

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, έφερε σήμερα εισηγήσεις των ειδικών για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες υπάρχει η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για πλήρες κλείσιμο της εστίασης. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης, όπως την παράταση στις αναστολές σύμβασης μέχρι το Δεκέμβριο.

Από χθες είναι σαφές ότι οδεύουμε προς απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από ό,τι ισχύει τώρα. Οι εισηγήσεις είναι για απαγόρευση στις 22:00 ή ακόμα και στις 21:30 έως τις 05.00. Στόχος είναι να μηδενιστούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ή από περιοχή σε περιοχή. Θεωρείται ότι η αλλαγή του ωραρίου θα φέρει αποτελέσματα και δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τις μετακινήσεις πολιτών.

Δεδομένη θεωρείται η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς σε ολόκληρη την επικράτεια. Κανένα σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει, ενώ δεν τίθεται θέμα γενικού lockdown.

Το σημαντικό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα θα προβληθεί το πρωί (10:00) του Σαββάτου (31/10).