Κορονοϊός: Στο επίπεδο 4 εντάσσονται η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη

Η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη εισέρχονται από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο επίπεδο 4 και ετοιμάζονται για την εφαρμογή σκληρών μέτρων.

Κορονοϊός: Στο επίπεδο 4 εντάσσονται η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη

Στο επίπεδο 4 της επικινδυνότητας μπαίνουν από αύριο (30/10) η Θεσσαλονίκη, η Ροδόπη και η Λάρισα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε σήμερα (29/10).

Επίσης, δήλωσε ότι στο επίπεδο 3 ανεβαίνουν οι Πέλλα, Δράμα, Έβρος, Ξάνθη, Κιλκίς, Καβάλα, Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδίκη.

Αντίστοιχα στο επίπεδο 2 μεταφέρονται η Μεσσηνία και η Αρκαδία.

Την ένταξη των τριών πρώτων περιοχών στο επίπεδο 4 πλέον του υγειονομικού χάρτη και την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες, πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», είπε ο πρωθυπουργός που χαρακτήρισε το δεύτερο κύμα της πανδημίας πιο επιθετικό.

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα παρουσιάσει αύριο (30/10) ένα σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μηνός, που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος. Επανέλαβε πάντως ότι βασικός στόχος παραμένει η αποφυγή ενός γενικού lockdown.