28η Οκτωβρίου: Ένταση στο Σύνταγμα - Προσπάθησαν να καταθέσουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

Παρά τις απαγορεύσεις για τον εορτασμό των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην τους αφήσει. "Παρέλαση" ΙΧ στο Ηράκλειο.

28η Οκτωβρίου: Ένταση στο Σύνταγμα - Προσπάθησαν να καταθέσουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

Πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας σημαίες.

Μερίδα ατόμων παρά τις απαγορεύσεις για τον εορτασμό των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην τους αφήσει.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 70 ατόμων, επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Διμοιρίες ΜΑΤ τους εμπόδισαν και έγιναν προσαγωγές ενώ βεβαιώθηκαν και παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε επίσης σε προσαγωγές ατόμων οι οποίοι είχαν σκοπό να παρελάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, 40 με 50 άτομα συγκεντρώθηκαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν παρέλαση.

Όπως είναι γνωστό, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορονoϊού με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε προσαγωγές ατόμων.

"Παρέλαση" ΙΧ στο Ηράκλειο

Κάτω από τα "διακριτικά βλέμματα" της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε τελικά στο κέντρο του Ηρακλείου μια μηχανοκίνητη "παρέλαση" από πολίτες που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να εορτάσουν την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να εκφράσουν το εθνικό τους φρόνημα.

Το σχετικό κάλεσμα είχε γίνει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το γεγονός ότι - λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού -δεν πραγματοποιήθηκαν οι κλασσικές μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.

Αρχικά επρόκειτο να γίνει - κατά τους διοργανωτές μια παρέλαση με τα πόδια, ωστόσο αργότερα αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν οχήματα, λόγω της βροχής που έπεφτε εκείνη την ώρα στην πόλη.

Στο Αγρίνιο πάντως, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η μηχανοκίνητη “παρέλαση” που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην αερογέφυρα.

πηγή: News247.gr