Κορονοϊός: Τουλάχιστον 5 νεκροί από χθες βράδυ - Οι δύο κοντά στην ηλικία των 50

Μεγαλώνει δραματικά ο κατάλογος των νέων θυμάτων της επιδημίας καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες φαίνεται να έχουν καταλήξει τουλάχιστον άλλα 5 άτομα. Προβληματισμός για τον ηλικιακό μέσο όρο.

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 5 νεκροί από χθες βράδυ - Οι δύο κοντά στην ηλικία των 50

Χωρίς τελειωμό φαίνεται να είναι η καταγραφή σημαντικού αριθμού θανάτων από κορονοϊό σε ημερήσια βάση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον άλλοι 5 συμπολίτες μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Ειδικότερα, από το βράδυ της Δευτέρας, έχουν χάσει τη ζωή τους, ένας 83χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, ένας 56χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του Ευαγγελισμού και για μία 50χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος. Οι δύο τελευταίες αυτές περιπτώσεις φαίνεται να προβληματίζουν, καθώς πλέον είναι δεδομένο ότι ο ιός "χτυπά" και αρκετά νέες ηλικίες.

Επίσης, μία 64χρονη με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Αττικόν και ένας 84χρονος στο ΑΧΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 26/10 ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 715, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 μέχρι χθες το μεσημέρι ήταν 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 581 θάνατοι οι οποίοι πλέον φτάνουν τουλάχιστον 586.

Οι 222 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι πλέον περίπου 100. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 32 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

πηγή: News247.gr