Απάντηση του Μακρόν στον Ερντογάν: Φωτίζει κυβερνητικά κτίρια με σκίτσα του Charlie Hebdo! (vids)

Τον πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού κήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς έδωσε άδεια προκειμένου να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με τα επίμαχα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ.

Απάντηση του Μακρόν στον Ερντογάν: Φωτίζει κυβερνητικά κτίρια με σκίτσα του Charlie Hebdo! (vids)

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε ομιλία του έκανε για πρώτη φορά λόγο για θρησκευτικό απομονωτισμό ο οποίος βασίζεται στις αποσχιστικές τάσεις, γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνία.

Ερντογάν: «Ο Μακρόν έχει ανάγκη από ψυχοθεραπεία!»

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέλυσε το πλάνο του το οποίο βασίζεται σε πέντε άξονες και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.

Παράλληλα, έχουν ήδη προχωρήσει μαζικές απελάσεις ισλαμιστών, ενώ έχουν κλείσει μια σειρά σύλλογοι οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για «ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση» των νέων.

Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε ειδική άδεια προκειμένου κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη Γαλλία να φωτιστούν με τα σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή. Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτιρίων στο Μονπελιέ.

Πηγή: iefimerida.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας