Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για μάσκα και απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι εξαιρούνται

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για τα δύο βασικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού.

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για μάσκα και απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι εξαιρούνται

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για τα δύο βασικά μέτρα: Τη χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 17:00.

Είπε λοιπόν…

Για απαγόρευση κυκλοφορίας:

- Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά την περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας.

​- Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.

- Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων, που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ' εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο

Υποχρεωτική χρήση μάσκας:

- Εξαιρούνται όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό χώρο.

- Οδηγοί που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.

- Στη γυμναστική, στα σχολεία, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, στα διαλλείματα, όμως, είναι!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους».

Τέλος ανέφερε: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας