Κορονοϊός: Πάρτι στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα - Δείτε το βίντεο

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα πριν από λίγες ώρες σε κατάμεστη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας των 508 κρουσμάτων - Επί ώρες, εκατοντάδες νέοι, ανενόχλητοι, με τα ποτά στο χέρι, ο ένας δίπλα στον άλλο, μετά τα μεσάνυχτα.

Κορονοϊός: Πάρτι στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα - Δείτε το βίντεο

Πρόκειται για όσα κατέγραψε χθες το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η κάμερα του in.gr. Σε μια Ελλάδα που κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων, με πάνω από 500 για πρώτη φορά. Σε μια χώρα που ξεκίνησε ήδη τα τοπικά lockdown, με αρχή την Κοζάνη κι έπονται και τα Γιάννενα.

Και σε μια Αττική που καθημερινά καταγράφει δεκάδες κρούσματα ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι πανελλαδικά μπορεί να υπάρχουν πάνω από 20.000 ενεργά κρούσματα, κάποιοι είναι αμετανόητοι.

Είναι 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου και η κάμερα καταγράφει εκατοντάδες ή και χιλιάδες κόσμου να συνωστίζεται σε μια πλατεία. Βρισκόμαστε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα καταστήματα έχουν κλείσει και όλος αυτός ο κόσμος κάνει… κορόνα – πάρτι αδιαφορώντας για τους κανόνες και τις αυστηρές συστάσεις των ειδικών. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, με ποτά στα χέρια και μουσική κάθονται ώρες στην περιοχή. Και δεν είναι η μοναδική. Σε όλη την Αθήνα, κι όχι μόνο, υπάρχουν τέτοια πάρτι καθημερινά.

Δείτε το βίντεο: