Ποιος ήταν ο «Απάτσι» - Πώς έγινε η δολοφονία του, ποιον είχε ο ίδιος δολοφονήσει

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες της ενέδρας στον «Απάτσι», έναν από τους πλέον διαβόητους εκτελεστές της νύχτας.

 

Ποιος ήταν ο «Απάτσι» - Πώς έγινε η δολοφονία του, ποιον είχε ο ίδιος δολοφονήσει

Αίσθηση έχει προκαλέσει στον κόσμο της νύχτας η εν ψυχρώ εκτέλεση του «Απάτσι», κατά κόσμον Βαγγέλη Πάλλη, ενός από τους πλέον διαβόητους εκτελεστές τα ξημερώματα στην Καλλιθέα.

Το θύμα περπατούσε σε δρόμο κάθετο στην οδό Θησέως και πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, ενώ οι δράστες, εξαφανίστηκαν αμέσως.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν υπόθεση είναι πως ο «Απάτσι» στεκόταν ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα όταν πέρασε δίπλα του ένα άλλο. Μέσα σε αυτό, πιθανολογείται, πως βρίσκονταν δυο άτομα και ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε με ένα πιστόλι 32 χιλιοστών.

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον «Απάτσι» στην Καλλιθέα (vid)

Ο 60χρονος άνδρας δέχθηκε έξι πυροβολισμούς. Τουλάχιστον η μια σφαίρα τον βρήκε στον ώμο. Εξαιτίας της διατρητικής ικανότητας που έχει το όπλο με το οποίο έγινε η επίθεση, οι σφαίρες του διέλυσαν τον ώμο και του προκάλεσαν ανεπανόρθωτα τραύματα.

Περαστικοί από το σημείο είδαν το θύμα να κείτεται στον δρόμο και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο «Απάτσι» ήταν «γνωστός» της αστυνομίας εδώ και πολλά χρόνια. Στα μέσα της 10ετίας του ’90 είχε αναλάβει συμβόλαια θανάτου και είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πιτ Παπαδάκου (σ.σ. συγγενούς του αστρολόγου) έξω από τον Ιππόδρομο στην Καλλιθέα το 1995 κι άλλου ενός επιχειρηματία ύστερα από κάποια χρόνια.

Για τις πράξεις του είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του είχε πρωτοστατήσει σε εξεγέρσεις σε φυλακές και σε απεργίες πείνας. Το 2000 είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές και τελικά βρέθηκε και συνελήφθη έναν χρόνο αργότερα.

Επέστρεψε στη φυλακή και συνέχισε να εκτίει την ποινή του έως το 2011 όταν και αποφυλακίστηκε. Είχε οικογένεια και παιδιά και από την ημέρα που βγήκε από τη φυλακή, είχε χαθεί από προσώπου γης, καθώς κανείς δεν γνώριζε που βρισκόταν. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως έκτοτε δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά κανένα τμήμα της αστυνομίας.

Οι αρχές που ερευνούν τη δολοφονία του εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και… σκαλίζουν το παρελθόν του 60χρονου, ώστε να βρουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη στα χέρια τους οπτικοαουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε κτίρια και καταστήματα της περιοχής, ώστε να βρουν οτιδήποτε σχετικό με τη ενέδρα.

Παράλληλα εξετάζουν το συγγενικό περιβάλλον του θύματος, ώστε να διαλευκάνουν το λόγο που βρισκόταν στην Καλλιθέα στις 4 τα ξημερώματα.