Κορονοϊός: «Ο Τραμπ κινδυνεύει επειδή είναι μεγάλος και υπέρβαρος»

Σύμφωνα με γιατρό στη Μελβούρνη ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει σοβαρό πρόβλημα, εάν προσβληθεί από πνευμονία λόγω της ηλικίας και του βάρους του

Κορονοϊός: «Ο Τραμπ κινδυνεύει επειδή είναι μεγάλος και υπέρβαρος»

Η ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στις ΗΠΑ, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και είναι ήδη σε καραντίνα.

Θετικοί στον κορονοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Στο μεταξύ ήπια συμπτώματα της ασθένειας έχει ο Τραμπ, όπως μεταδίδουν οι New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος.

Οι New York Times σημειώνουν ότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει μια βιντεοσκοπημένη δήλωση από τον Αμερικανό Πρόεδρο, προκειμένου να αποδείξει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα.

Δημοσίευμα του Guardian επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα πολλών: «Πόσο κινδυνεύει από την ασθένεια Covid-19»;

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι γιατροί προειδοποίησαν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θέτουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε κίνδυνο από επιπλοκές από την ασθένεια, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του και του υπερβολικού του βάρους.

Όπως σημειώνει ο Guardian, μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο στο ιατρικό περιοδικό, The Lancet, διαπίστωσε ότι ενώ το συνολικό ποσοστό θανάτου για άτομα με κορονοϊό ήταν 1,4%, το οποίος όμως αυξάνεται σε 8,6% για άτομα που είναι στα 70 έτη. Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα από την Κίνα.

Παράλληλα, ο Δρ. Μπάρι Ντίξον, ένας γιατρός στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο St Vincent στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι ο κίνδυνος για τον 74χρονο Τραμπ θα αυξανόταν εάν ανέπτυσσε πνευμονία, η οποία σχετίζεται στον κορονοϊό με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, ειδικά σε ασθενείς άνω των 65 ετών, ή σε άτομα που έχουν καρδιαγγειακή νόσο ή καταστάσεις που επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου.

«Διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει αν εμφανίσει αυτήν την κακή πνευμονία», δήλωσε ο Ντίξον και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου και συννοσηρότητες, όπως εάν είσαι καπνιστής, έχεις διαβήτη ή καρδιακές παθήσεις. Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τον Τραμπ από όσο ξέρουμε είναι η ηλικία του και το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος και θα ήταν παράγοντες υψηλού κινδύνου».