Ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι κρατούνταν στο Α.Τ του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς -όπως είχε συμβεί και με τους τέσσερις πρώτους- παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης.

Ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί θα παραμείνουν σε οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης, υπό τον φόβο ενδεχόμενης απαγωγής.

Η είδηση μεταδίδεται σε όλα τα τουρκικά μέσα με ανταποκριτές να μεταφέρουν τις δηλώσεις του συνηγόρου τους Όμηρου Ζελιου, σύμφωνα με τις οποίες οι πελάτες του θα παραμείνουν στην Αττική σε περιοχή που δεν έχει γίνει γνωστή.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε τη χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων.

Άσυλο αναμένεται να δοθεί και στους υπόλοιπους επτά, καθώς η απόφαση της Ολομέλειας έχει πιλοτικό χαρακτήρα.

Όταν η απόφαση καθαρογραφεί και δημοσιευτεί επισήμως, θα χορηγηθούν στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους υπολοίπους, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

Πηγή: Ναυτεμπορική