Χαρδαλιάς: «Αναστέλλεται κάθε είδους υπαίθρια παράσταση» (vid)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε σήμερα (22/9) ότι τίθεται σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα ενημέρωσης για τον κορονοϊό ανά περιοχή, καθώς και ότι επιβάλλεται από την Πέμπτη (24/9) αναστολή σε όλες τις υπαίθριες παραστάσεις.

Χαρδαλιάς: «Αναστέλλεται κάθε είδους υπαίθρια παράσταση» (vid)

Στη σημερινή (22/9) ενημέρωσή του για την πανδημία στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τη λειτουργία ειδικής πλατφόρμας για την παροχή πληροφοριών γύρω από την εξέλιξη του κορονοϊού ανά περιοχή, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν.

Όπως είπε, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει τον χάρτη της Ελλάδας σε δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα.

«Οι πολίτες θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο», διευκρίνισε.

Για την ακρίβεια, ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να εισαγάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης, θα υπάρχει πίνακας όπου θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή στην κυβερνητική ιστοσελίδα.

Αναστέλλονται υπαίθριες παραστάσεις

Έπειτα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα ειδικά μέτρα που ισχύουν για τον χώρο του θεάματος και είπε ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες παραστάσεις. Εξαιρούνται τα θερινά σινεμά.

Το ενδεχόμενο νέου lockdown

Τέλος, αναφορικά με τις ολοένα και εντεινόμενες φήμες περί επιβολής νέου lockdown, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε: «Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Γι' αυτό θα πρέπει να εφαρμόζουμε τα ισχύοντα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας φροντίσουμε να περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία».

Δείτε την ενημέρωση της Τρίτης (22/9) από τον Νίκο Χαρδαλιά: