Θλίψη στον δημοσιογραφικό χώρο: Πέθανε ο Δημήτρης Καρανικόλας

Μόλις στα 59 του χρόνια πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Καρανικόλας.

Θλίψη στον δημοσιογραφικό χώρο: Πέθανε ο Δημήτρης Καρανικόλας

Μία μεγάλη απώλεια έχει από το Σάββατο (19/09) ο δημοσιογραφικός και όχι μόνο κόσμος, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Καρανικόλας, μόλις στα 59 του χρόνια. Ο Δημήτρης Καρανικόλας, ο οποίος γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961 και ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Κοντορούση και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο, έδινε τον τελευταίο καιρό μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, που δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει.

Στην ΕΡΤ βρισκόταν από το 1995, ενώ στην 25ετή και πλέον καριέρα του είχε καλύψει γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος, που αφορούσαν στην πολιτική, στην Παιδεία, στην Εκκλησία, στον χώρο της υγείας και στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Είχε μάλιστα βγάλει με επιτυχία και δεκάδες αποστολές που του είχαν ανατεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Δημήτρης Καρανικόλας είχε αργαστεί επίσης στις εφημερίδες Έθνος, Έθνος της Κυριακής, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Αυριανή, Εξόρμηση, Η Βραδυνή και Ημερησία, αλλά και στα περιοδικά Εικόνες, Σύγχρονη Γυναίκα, Τέχνη και Πολιτισμός, Το Παιδί μου κι Εγώ, αλλά και στο ραδιόφωνο.

Κορυφαία στιγμή της δημοσιογραφικής του πορείας ήταν η κάλυψη της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου, στο «Ωνάσειο». Τη μοναδική, όπως ο ίδιος χαρακτήριζε, δημοσιογραφική εμπειρία, την οποία κατέγραψε στις σελίδες του βιβλίου του «Το ημερολόγιο ενός δημοσιογράφου – 3000 ώρες αγωνίας» -(εκδόσεις Θουκυδίδης).