Συνελήφθη ο γονέας που ξυλοκόπησε καθηγητή στην Κρήτη για τη μάσκα: «Του έπαιξα μια κουτουλιά» !

Απίστευτο συμβάν έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων, όταν πατέρας μαθητή που εισερχόταν στο σχολείο χωρίς μάσκα επιτέθηκε στον καθηγητή που έκανε τη σχετική παρατήρηση. Ο θύτης συνελήφθη, ενώ θα γίνει αναφορά στον εισαγγελέα.

Συνελήφθη ο γονέας που ξυλοκόπησε καθηγητή στην Κρήτη για τη μάσκα: «Του έπαιξα μια κουτουλιά» !

Ένα απίθανο αλλά και σοβαρό περιστατικό με ξυλοδαρμό καθηγητή έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται στα Χανιά, το περιστατικό έγινε στην είσοδο, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών!

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/9/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Επιπλέον, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων καταδικάζουν το συμβάν, ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά.

Συνελήφθη ο πατέρας

Λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικές αρχές των Χανίων προέβησαν στη σύλληψη του γονέα που βιαιοπράγησε κατά του εκπαιδευτικού, μετά και την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του από το θύμα της επίθεσης.

Ο ίδιος ο θύτης, μιλώντας στο MEGA λίγο νωρίτερα, είχε παραδεχθεί ότι χτύπησε τον καθηγητή, επειδή προσπάθησε να δώσει μία μάσκα στο παιδί του για να μπορέσει να μπει στο σχολείο: «Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει ''πάρε μάσκα''. Και του λέει το παιδί μου ''εγώ δεν θέλω μάσκα, δεν φοράω μάσκα''. Και πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα. Τρόμαξε το παιδί μου. Μου λέει ''δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο''. Φοβήθηκε το παιδί μου, το είδα κλαμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά»!

Κεραμέως: «Αναφορά στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως, στο θέμα, καθώς ζήτησε από την υπηρεσία στην οποία υπάγεται ο εκπαιδευτικός-θύμα να καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα.

Με ανάρτησή της στο facebook η υπουργός Παιδείας ήταν ξεκάθαρη, αναφέροντας: «Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας