Ακατάλληλες κρίθηκαν χιλιάδες μάσκες που μοιράστηκαν σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης!

Φιάσκο στη Θεσσαλονίκη με 27.000 μάσκες που δόθηκαν σε δημοτικά σχολεία και λίγο αργότερα αποσύρθηκαν ως ακατάλληλες.

Ακατάλληλες κρίθηκαν χιλιάδες μάσκες που μοιράστηκαν σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης!

Σοβαρό θέμα προέκυψε σήμερα (11/9) στη Θεσσαλονίκη με χιλιάδες ακατάλληλες μάσκες προστασίας που μοιράστηκαν σε δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του rthess.gr, αποσύρθηκαν 27.000 μάσκες που είχαν δοθεί νωρίτερα σήμερα το πρωί σε δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος απέστειλε τις μάσκες για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και λίγες ώρες αργότερα… τις ζήτησε πίσω.

«Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στον δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου. Ο ίδιος σημείωσε ότι προκύπτουν ευθύνες και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν.

Ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπου ο κ. Κυρίζογλου είναι δήμαρχος, έχει ήδη προμηθευτεί 7.200 μάσκες, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ. «Εμείς πληρώσαμε τις μάσκες, με χρήματα του δήμου, για να μην εκτεθούμε στα μάτια γονέων και μαθητών», διευκρίνισε ο κ. Κυρίζογλου, καταλήγοντας: «Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει τις μάσκες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».