Δυο νέες φωτιές ξέσπασαν στη Μόρια

Έχουν απόσταση δύο χιλιομέτρων, επιχειρούν Πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή τους, ενώ οι Αρχές αναζητούν έναν άνδρα ως ύποπτο.

Δυο νέες φωτιές ξέσπασαν στη Μόρια

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στη Μόρια με τις φωτιές που «φυτρώνουν» μέσα κι έξω από το ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι ξέσπασαν δύο φωτιές σε διάστημα μιας ώρας με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν να τις ελέγξουν πριν επεκταθούν και τους πρόσφυγες να προσπαθούν να περισώσουν τα εναπομείναντα υπάρχοντά τους.

Η πρώτη φωτιά -και τρίτη μέσα σε δύο μέρες στη Μόρια- ξέσπασε καταστρέφοντας όσες σκηνές είχαν απομείνει.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν και από αέρος. Επίσης βρίσκεται και διμοιρία των ΜΑΤ καθώς υπάρχει πληροφορία για εγκλωβισμένα άτομα κοντά στο μέτωπο.

Στην περιοχή σημειώνονται διαρκώς εκρήξεις, πιθανόν από τις φιάλες που χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για την καθημερινότητά τους.

Νέα φωτιά στη Μόρια! Καίγονται σκηνές, τρέχουν να σωθούν οικογένειες


Ωστόσο λίγο μετά το ξέσπασμα της μίας φωτιάς προέκυψε και δεύτερη εστία, περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναζητεί έναν μελαχρινό άντρα με κάπρι παντελόνι ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τις νέες εστίες

Η νέα φωτιά προκάλεσε πανικό σε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή και προστέθηκαν στο μήκους πολλών χιλιομέτρων υπαίθριο καταυλισμό στο δρόμο από το ΚΥΤ μέχρι την είσοδο της πόλης.

Ανακοινώσεις κυβέρνησης για Μόρια: Σε πλοία θα φιλοξενηθούν χίλιοι ευάλωτοι από το ΚΥΤ

Η κατάσταση στο νησί είναι τεταμένη τόσο από κατοίκους της Λέσβου που έχουν συγκεντρωθεί στη δομή με σκοπό να μην επιτρέψουν να περάσουν μέσα στη δομή οχήματα του στρατού, προκειμένου να κάνουν εργασίες καθαρισμού και να τοποθετήσουν νέες σκηνές για να μείνουν οι άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες όσο και από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είδαν μέσα σε ένα βράδυ να γίνονται στάχτη και τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

Πριν από λίγο, ομάδα ατόμων, σύμφωνα με καταγγελίες, επιτέθηκε σε καμεραμάν τηλεοπτικού σταθμού που βρισκόταν εκεί για να καλύψει τα γεγονότα. Αφού έσπρωξαν την κάμερα που κρατούσε στη συνέχεια τον χτύπησαν στο πρόσωπο.