Με κορονοϊο ο Ουκρανός Πατριάρχης, που απέδιδε την πανδημία στους ομοφυλοφιλικούς γάμους!

Ο 91χρονος Πατριάρχης Ουκρανίας, Φιλάρετος, που απέδιδε τον κορονοϊό στους γάμους ομοφυλοφίλων, προσβλήθηκε από την πανδημία.

Με κορονοϊο ο Ουκρανός Πατριάρχης, που απέδιδε την πανδημία στους ομοφυλοφιλικούς γάμους!

Θετικός στον κορονοϊο διαγνώστηκε ο 91χρονος Πατριάρχης Φιλάρετος της Ουκρανίας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

«Ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων εξετάσεων, ο πατριάρχης Φιλάρετος του Κιέβου της Ρωσο-Ουκρανίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Τώρα, ο επίσκοπος υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τον Μάρτιο, ο συγκεκριμένος ιεράρχης -σε συνέντευξη του σε ουκρανικό μέσο- υποστήριζε ότι για την πανδημία ευθύνονται οι... γάμοι των ομοφυλόφιλων, αφού είναι η «τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων».

«Αυτή είναι η αιτία του κοροναϊού» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το NBC News.

Μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλια, έντονη ήταν η αντίδραση της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, ενώ κατατέθηκε και μήνυση εναντίον του, τον επόμενο μήνα.

Αναφορικά με τη μήνυση, το Ουκρανικό Πατριαρχείο ανέφερε πως «ως αρχηγός της εκκλησίας και ως άνθρωπος, ο Πατριάρχης έχει τη ελευθερία να εκφράζει τις απόψεις του, οι οποίες βασίζονται στην ηθική».

Αντίθετη άποψη είχε η Μαρία Γκουρίεβα, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας της Ουκρανίας, λέγοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που «είναι πολύ επιβλαβείς επειδή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες επιθέσεις, επιθετικότητα, διακρίσεις και αποδοχή βίας εναντίον ορισμένων ομάδων».