Πειραιάς: «Ημέρες Θάλασσας» για έκτη χρονιά

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο δήμος διοργανώνει της «Ημέρες Θάλασσας» με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά.

Πειραιάς: «Ημέρες Θάλασσας» για έκτη χρονιά

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο δήμος Πειραιά διοργανώνει από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου τις «Ημέρες Θάλασσας 2020», με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης.

«Παρά το ότι προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις λόγω του κορονοϊού, καταλήξαμε ότι η διοργάνωση έπρεπε να γίνει, καθώς θεωρήσαμε ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από το να ακυρωθεί. Φυσικά θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα που προβλέπει η επιτροπή των επιστημόνων και η κυβέρνηση», ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος των Ημερών Θάλλασσας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Κ. Μώραλης, ξεκαθάρισε πως «μεγάλες εκδηλώσεις ασφαλώς δεν μπορούν να γίνουν και είμαστε οι πρώτοι που οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα, όταν καλούμε τους δημότες να επιδεικνύουν αυξημένη ατομική ευθύνη. Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, τηρώντας τους κανονισμούς και προφυλάσσοντας τον κόσμο. Ειδικά αυτή την περίοδο, οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας μπορούν να αποτελέσουν για όλους μια ευχάριστη και δημιουργική πνοή στην καθημερινότητά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και τους πολίτες, που όλα αυτά τα χρόνια ενδυνάμωσαν αυτόν τον θεσμό και καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας για το 2020, περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, ξεναγήσεις, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, ενώ όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μάλιστα και το πλωτό σινεμά που θα στηθεί στον Όρμο της Αφροδίτης, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία «Ευτυχία», ακούγοντας το κύμα της θάλασσας.

Η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2020», τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη και διαφορετική, σε πολλούς τομείς, εξαιτίας των νέων συνθηκών που επέβαλε η υγειονομική κρίση στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοργάνωση - θεσμός για την πόλη μας, οι Ημέρες Θάλασσας του Πειραιά, εκτός από την φθινοπωρινή τους μετακόμιση, δεν θα μπορούσαν παρά να εναρμονιστούν με τις νέες συνθήκες και ακολουθώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, με στόχο να προσφέρουν και φέτος ένα τετραήμερο πλούσιων και δωρεάν εκδηλώσεων, με επίκεντρο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στην ιδιάζουσα αυτή συγκυρία, καταφέραμε να καταρτίσουμε ένα ελκυστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, τόνισε στον χαιρετισμό του αναφορικά με τις αθλητικές δράσεις της διοργάνωσης: «Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας με σκοπό την τόνωση του αθλητικού πνεύματος, αλλά και την ανάδειξη της σημαντικότητάς του, ως προς την υγεία όλων μας. Όλες οι δράσεις που σας παρουσιάζουμε, προέκυψαν μέσα από διαβουλεύσεις και γνωμοδοτήσεις ειδικών και επιστημόνων, προκειμένου να διασφαλιστεί το σημαντικότερο που είναι η ασφάλεια των πολιτών μας. Η τήρηση των αποστάσεων, η πρόληψη και η επίβλεψη θα είναι τα "όπλα" μας, ώστε οι δράσεις μας να λειτουργήσουν μόνο θετικά, μέσα σε έναν θεσμό όπως είναι οι "Ημέρες Θάλασσας"».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο ολυμπιονίκης κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις «Ημέρες Θάλασσας 2020» κολυμπώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση για τη στήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ». Ο κ. Γιαννιώτης ευχαρίστησε τον δήμο Πειραιά για την τιμή που του έγινε να βοηθήσει με τη συμμετοχή του στη σκυταλοδρομία κολύμβησης σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Ανέφερε επίσης, ότι συμμετείχε στις Ημέρες Θάλασσας την πρώτη χρονιά έναρξής τους το 2015, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμβάλει εμπράκτως σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2020 έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

https://www.imeresthalassas.gr/wp-content/uploads/2020/09/program-2020.pdf

Σημειώνεται πως εξαιτίας των ειδικών συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας, οι πολίτες που επιθυμούν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας 2020», θα πρέπει να κάνουν κράτηση θέσης (δωρεάν) όπου χρειάζεται, προς αποφυγή συγχρωτισμού. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται αναλυτικά στο πρόγραμμα της διοργάνωσης.