Κορονοϊός: Καταγγελίες για κρούσματα στο «Αττικόν» και μη τήρηση καραντίνας

Σύμφωνα με την καταγγελία, δεν έχουν μπει σε "αναγκαία καραντίνα οι νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας".

Κορονοϊός: Καταγγελίες για κρούσματα στο «Αττικόν» και μη τήρηση καραντίνας

Το σωματείο εργαζομένων "Η Αναγέννηση" προχώρησε σε σοβαρότατη καταγγελία, αναφέροντας πως "το τελευταίο 36ωρο, είχαμε θετικά κρούσματα σε συναδέλφους της ΜΕΘ", ενώ δεν έχουν μπει σε "αναγκαία καραντίνα οι νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας".

"Οι επικουρικοί πάνω από 9 που λήγει η σύμβαση τους τον Οκτώβρη, είναι σε άδεια απόλυσης", αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων, που ζητούν να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τους υγειονομικούς.

Παράλληλα, ζητούν άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το τελευταίο 36ωρο εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα σε συναδέλφους της ΜΕΘ. Πραγματοποιήθηκε εξέταση για όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, καθώς και όλων των ασθενών της nonCovid ΜΕΘ.

Οι συνάδελφοι της επιτροπής λοιμώξεων ενημέρωσαν έγκαιρα για όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή και τη συνάδελφο.

Καταγγέλουμε ότι ως τώρα δεν έχουν βγει στην αναγκαία καραντίνα οι νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας. Οι επικουρικοί πάνω από 9 που λήγει η σύμβαση τους τον Οκτώβρη είναι σε άδεια απόλυσης

Απαιτούμε:

Να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τους υγειονομικούς.

Δεν θα ανεχτούμε εξαιρέσεις μπροστά στον κίνδυνο της δημόσιας υγείας, της διασποράς του ιού στο νοσοκομείου και της ατομικής μας προστασίας

Να προσλάβουν τώρα μόνιμο προσωπικό

Να μονιμοποιήσουν όλους τους συμβασιούχους

Στέλνουμε SOS. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο".

πηγή: News247.gr