Παρίσι: Πρόστιμο 135 ευρώ σε νεαρό που κατέβασε τη μάσκα στο σταθμό για να φάει σοκολάτα (pic)

Πρόστιμο 135 ευρώ επιβλήθηκε σε νεαρό σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού επειδή είχε κατεβάσει τη μάσκα για να φάει μια σοκολάτα!

Παρίσι: Πρόστιμο 135 ευρώ σε νεαρό που κατέβασε τη μάσκα στο σταθμό για να φάει σοκολάτα (pic)

Ένα σνακ σοκολάτας κόστισε πρόστιμο 135 ευρώ σε έναν νεαρό ταξιδιώτη ο οποίος ανέβαινε τις κυλιόμενες σκάλες στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, του Παρισιού.

Ο νεαρός είχε κατεβάσει τη μάσκα για να φάει τη σοκολάτα όταν τον πλησίασαν δυο αστυνομικοί με πολιτικά και του έκαναν συστάσεις. Εκείνος αντέδρασε θυμωμένα και τότε του έκοψαν το πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα μεγάφωνα του σταθμού δίνονταν συνεχείς οδηγίες για τη χρήση μάσκας, επιτρέποντας το κατέβασμά της για ελάχιστο χρόνο, και μόνο για ένα γρήγορο φαγητό.

Ο νεαρός, που συστήνεται ως Robin, ισχυρίζεται στο λογαριασμό του στο Twitter ότι κατέβασε τη μάσκα μόνο για 30 δευτερόλεπτα προκειμένου να δαγκώσει τη σοκολάτα.

«Στο Gare de Lyon στο Παρίσι, χάρη στους ζηλότυπους αστυνομικούς, μου επιβλήθηκε πρόστιμο 135 ευρώ για ένα bueno», έγραψε.

Ο Ρόμπιν λέει ότι χρησιμοποίησε τη μάσκα για 7 ώρες στο ταξίδι από τη Ντιζόν στο Παρίσι, αλλά, ενώ ήταν στην κυλιόμενη σκάλα, είδε μια γυναίκα με μάσκα να χειρονομεί για να σηκώσει τη δική του.

Τότε ένας άνδρας τον πλησίασε διατάζοντας τον να φορέσει τη μάσκα. Ενοχλημένος από τη συμπεριφορά τους, ο Ρόμπιν ομολόγησε ότι τους χαρακτήρισε «μάτσο τρελών» πριν συνεχίσει το δρόμο του.

Αργότερα τον σταμάτησαν δύο αστυνομικοί που του επέβαλαν πρόστιμο. Όταν εξήγησε ότι είχε χαμηλώσει τη μάσκα του για να φάει το σνακ, οι αστυνομικοί του απάντησαν ότι έπρεπε να το κρατήσει για να το φάει έξω από το σταθμό.

Τι προβλέπει ο γαλλικός νόμος; Ενώ η χρήση μάσκας έχει καταστεί υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες από τις 11 Μαΐου, δεν απαγορεύεται η αφαίρεσή της για λίγο για φαγητό ή ποτό, σύμφωνα με τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία (SNCF).

Ωστόσο, το RATP και το SNCF ζήτησαν από τους ταξιδιώτες να αποφύγουν να τρώνε, εάν είναι δυνατόν, σε σύντομα ταξίδια, ώστε να μη χρειαστεί να αφαιρέσουν τη μάσκα.

Δείτε την ανάρτηση του νεαρού