Τσιόδρας: «Τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα μελετών για το εμβόλιο κορονοϊού»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε και στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να βρεθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό. Το σχόλιο του για τη χρήση μάσκας, αλλά και για τους συνομωσιολόγους.

Τσιόδρας: «Τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα μελετών για το εμβόλιο κορονοϊού»

Με στόχο να κινητοποιηθούν και πάλι οι πολίτες, ο γνωστός καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίστηκε σήμερα και πάλι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να βρεθεί το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημείωσε ότι εκτιμά πως μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το εμβόλιο και θα ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα.

Χαρδαλιάς: «Λαϊκές αγορές με περιορισμούς - Μένει το μέτρο στην εστίαση μέχρι τις 12 στην Αττική»

Κορονοϊός (1/9): Στα 207 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 5 θάνατοι

Παράλληλα, σημείωσε ότι το 2021 σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της επιτρόπου υγείας της Ε.Ε., θα γίνει προμήθεια 2 δις δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό που θα απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε λεπτομερώς και στο θέμα των παιδιών και γιατί πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, καθώς όπως είπε είναι πιο σημαντικό η εκπαίδευση μέσα στην πανδημία να συνεχισθεί.

Κορονοϊός (1/9): Στα 207 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 5 θάνατοι

Για τη χρήση μάσκας, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η σωστή χρήση της βοηθά στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, επισημαίνοντας πως το μέτρο προτείνεται και από τον ΠΟΥ και τη UNICEF, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα. Ως προς τα μικρά παιδιά τόνισε πως το παράδειγμα για τη χρήση της το δίνουν οι μεγαλύτεροι, σημειώνοντας επίσης: «Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι, στα μεγαλύτερα την ενημέρωση».

Ο γνωστός καθηγητής λοιμωξιολογίας, στηλίτευσε επίσης τους συνομωσιολόγους και... αρνητές του κορονοϊού, λέγοντας πως «μου προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι ασθενής σε νοσοκομείο της χώρας, στα πρόθυρα της διασωλήνωσης αμφισβητούσε την ύπαρξη του ιού».