Σάλος και καταγγελίες για πτήση από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία

Επιβάτης που επέστρεφε στη Βρετανία κατήγγειλε πως τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ήταν ανύπαρκτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Σάλος και καταγγελίες για πτήση από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία

Σε ωρολογιακή... βόμβα κορονοϊού μετατράπηκε η πτήση της TUI με σχεδόν 200 επιβάτες, που ταξίδευαν από την Ζάκυνθο προς την Ουαλία με πολλούς από αυτούς να μην φορούν μάσκες.

Οι 193 επιβαίνοντες της πτήσης 6215 από τη Ζάκυνθο στην Ουαλία στις 25 Αυγούστου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα για τον κορονοϊό.

Ήδη 16 από αυτούς έχουν βρεθεί θετικοί και μάλιστα πρόκειται για άτομα τα οποία μολύνθηκαν από τρεις διαφορετικές εστίες.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες επιβαινόντων ότι κάποιοι από τους επιβάτες, με την ανοχή του πληρώματος, είχαν βγάλει τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια της πτήσης, περιφέρονταν μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου και συνομιλούσαν με τους υπολοίπους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις πτήσεις της εταιρίας, ωστόσο η Στέφανι Γουίτφιλντ, από το Κάρντιφ, δήλωσε στο BBC ότι αυτό δεν εφαρμόστηκε στην συγκεκριμένη πτήση και κατηγόρησε την αεροπορική εταιρία ότι το «ανίκανο πλήρωμά της» δεν επέβαλε τους κανόνες.

Η TUI μάλιστα έκανε γνωστό στην ιστοσελίδα Mirror.co.uk ότι ξεκίνησε έρευνα για τους ισχυρισμούς της Στέφανι Γουίτφιλντ.

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα του στον λαιμό του. Όχι μόνο κανείς από την αεροπορική εταιρεία δεν του έκανε παρατήρηση, αλλά του έδωσαν ένα δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος.

Πολλοί άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους και πήγαιναν πάνω και κάτω στον διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους.

Μόλις προσγειώθηκε η πτήση, όλοι έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους. Η πτήση ήταν γεμάτη εγωιστές covidiots και ένα ανίκανο πλήρωμα, που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», είπε η Γουίτφιλντ.

Μάλιστα πρόσθεσε: «Πολλοί επιβάτες δεν ήξεραν πώς να φορούν σωστά τις μάσκες ή φαίνονταν να αγνοούν πραγματικά τους κανόνες. Πολλοί άνθρωποι φορούσαν τις μάσκες κάτω από τις μύτες τους ή ακόμα και στο σαγόνι τους.

Έβγαζαν τις μάσκες για να μιλήσουν με φίλους τους και πηγαινοέρχονταν στον διάδρομο για να μιλήσουν με τους φίλους τους χωρίς να φορούν τις μάσκες τους».

Η Γουίτφιλντ ρωτήθηκε για το πώς το πλήρωμα αντιμετώπισε την κατάσταση αυτή και είπε ότι παρατήρησε πως ένα μέλος του πληρώματος ζήτησε από μια γυναίκα να φορέσει τη μάσκα της:

«Η συντριπτική πλειοψηφία δεν μιλούσε. Ένας άνδρας που κάθισε δίπλα μου είχε τη μάσκα του στο πηγούνι του για ολόκληρη την πτήση, και η αεροσυνοδός που του μιλούσε δεν του είπε κάτι για αυτό».

Η ίδια και ο σύζυγός της έχουν συμπτώματα κορονοϊού, αλλά ελπίζουν ότι είναι κρυολόγημα. «Είχαμε λίγο βήχα, πονόλαιμο, πονοκέφαλο. Είμαι θυμωμένη περισσότερο από ποτέ», ανέφερε.

Ένας εκπρόσωπος της TUI, ο οποίος ρωτήθηκε για το όλο ζήτημα σχολίασε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι, κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Ουαλίας, επικοινωνήσαμε με όλους τους επιβάτες της πτήσης 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ στις 25 Αυγούστου.

Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και όλες τις πτήσεις γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA)».