Χαρδαλιάς: «Μάσκες παντού από όλους!»

Για τις 14 Σεπτεμβρίου πηγαίνει το άνοιγμα των σχολείων, δεδομένου ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν είναι ενθαρρυντική. Η απόφαση φέρεται πως «κλείδωσε» σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα ο Νίκος Χαρδαλιάς συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας για τις επόμενες 14 ημέρες ώστε να μειωθεί με βεβαιότητα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Χαρδαλιάς: «Μάσκες παντού από όλους!»

Όπως μετέδωσε το Mega, μία εβδομάδα αργότερα θα χτυπήσει τελικά το κουδούνι στα σχολεία, αφού η επιτροπή των ειδικών, με σύστασή της στην κυβέρνηση, αποφάσισε να μεταθέσει το άνοιγμα των σχολείων.

Οι ειδικοί βασίστηκαν στην κατάσταση της πανδημίας που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αν τα δεδομένα όσο πλησιάζουμε στο άνοιγμα δεν είναι ενθαρρυντικά, θα γίνει επανασχεδιασμός του τρόπου λειτουργίας των σχολείων.

Από την άλλη, ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στο άνοιγμα σχολείων άφησε ο Στέλιος Πέτσας. Με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανή η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων αν εξακολουθήσει να χειροτερεύει η επιδημιολογική εικόνα (αριθμός κρουσμάτων και λοιπά).

Σημειώνεται ότι οι προηγούμενες ανακοινώσεις έκαναν λόγο για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι αν υπάρξει μία εβδομάδα παράταση τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Μάσκες παντού συστήνει ο Χαρδαλιάς

Μάσκες παντού και από όλους συστήνει ο Νίκος Χαρδαλιάς για να περιοριστεί η διασπορά από τον κορονοϊό και να μειωθούν τα νέα κρούσματα.

Η συστηματική χρήση της μάσκας σε όλες τις κοινωνικές επαφές ενδεχομένως να αποδειχθεί σωτήρια, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αν γίνει αυτό, τότε οι πιθανότητες για μείωση της διασποράς αυξάνονται κατακόρυφα. Ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα είπε ότι αν για 14 ημέρες φοράμε μάσκα τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από τη μεριά του συστήνει στους νέους να δημιουργήσουν μια κοινωνική φουσκάλα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Να συναναστρεφόμαστε δηλαδή συγκεκριμένα άτομα και όσοι γυρίζουν από διακοπές να μη βιάζονται να δουν παππούδες και γιαγιάδες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας