Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έλαβε χώρα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλες τις βαθμίδες.

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Σύσκεψη για τα σχολεία και την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Συζητήθηκαν θέματα συντονισμού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Τα σενάρια για το πότε θα ξεκινήσουν τελικά τα σχολεία είναι πολλά, καθώς η Υπουργός Παιδείας είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα πως οι μαθητές θα προσέλθουν για πρώτη φορά φέτος στις αίθουσες διδασκαλίας στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η Κεραμέως ανακοίνωσε πότε και πώς ανοίγουν τα σχολεία. Τι είπε για παράταση, η έκκληση στους γονείς

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα βέβαιο, μια και θα πρέπει να αναλυθούν από τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής λοιμωξιολόγων τα επιδημιολογικά δεδομένα και να ληφθούν οι αποφάσεις.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.