Αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού οι εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φοιτητής του τμήματος Φυσικής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και το κτίριο έκλεισε σήμερα για να γίνει απολύμανση των εγκαταστάσεων.

Αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού οι εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αναβολή στις προγραμματισμένες για σήμερα, εξετάσεις του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, μετά το κρούσμα κορονοϊού που διαγνώστηκε σε φοιτητή του τμήματος.

Όπως αναφέρει το cretapost, κρίθηκε αναγκαίο το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου τμήματος για τρεις μέρες, προκειμένου να γίνει απολύμανση του κτιρίου.

Ειδικότερα, η διοίκηση του τμήματος μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού μεταξύ των φοιτητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις της Τρίτης 25 Αυγούστου, προχωρά στο κλείσιμο του Τμήματος Φυσικής για την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Η λειτουργία του τμήματος όπως και η διενέργεια των εξετάσεων θα συνεχιστούν από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Μάλιστα με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Τμήματος Αλέξανδρος Γεωργακίλας ζητά από φοιτητές και καθηγητές να μην μεταβούν σήμερα στο κτίριο, καθώς θα γίνει η προβλεπόμενη απολύμανση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φοιτητές, συνεργάτες και συνάδελφοι

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι μέλος της φοιτητικής κοινότητας μας που συμμετείχε σε γραπτή εξέταση την Τρίτη 25/8, βρέθηκε θετικό σε τεστ covid-19 που έκανε χθες.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Τμήμα Φυσικής δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 28/8 ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση του κτηρίου. Παρακαλώ να μην έρθει κανείς στο κτήριο.

Οι εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες την Παρασκευή 28/8 θα μεταφερθούν σε άλλη κατάλληλη χρονική στιγμή.

Η διενέργεια των εξετάσεων και της λειτουργίας του Τμήματος θα συνεχιστεί κανονικά από Δευτέρα 31/8.

Επειδή προφανώς είναι μεγάλη η ανησυχία όλων, σας ενημερώνω ότι ευτυχώς το μέλος τους τμήματος μας είναι ασυμπτωματικό και η εξέταση/διάγνωσή του προέκυψε από ιχνηλάτηση επαφών άλλου ασυμπτωματικού ατόμου. Ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι.

Τέλος, τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά του πόσο ύπουλη είναι αυτή η ίωση και γιατί πρέπει να τηρούνται σχολαστικά παντού τα μέτρα ασφαλείας: αποστάσεις, υγιεινή χεριών και μάσκα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας