«Λουκέτο» για 48 ώρες στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού και η εγκατάσταση θα κλείσει για να απολυμανθούν οι χώροι.

«Λουκέτο» για 48 ώρες στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Έκλεισε σήμερα και για 48 ώρες η Λίμνη Βουλιαγμένης, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν το επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι επισκέπτης ή εργαζόμενος και έτσι, μπαίνει προσωρινό «λουκέτο» για το κοινό προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις.

Μάλιστα υπάρχει άνθρωπος της επιχείρησης στην είσοδο του πάρκιγνκ, ο οποίος ενημερώνει τους επισκέπτες που θέλουν να μπουν στον χώρο πως η εγκατάσταση θα κλείσει προληπτικά για 48 ώρες, ώστε να μην υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και των επισκεπτών της η Λίμνη Βουλιαγμένης θα παραμείνει κλειστή στις 24 και 25 Αυγούστου 2020, καθώς πραγματοποιείται απολύμανση στις εγκαταστάσεις για προληπτικούς λόγους.

Η εταιρεία «Ιαματικά Λουτρά Βουλιαγμένης Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» αποφάσισε την εντατική απολύμανση των εγκαταστάσεων τόσο λόγω της αυξανόμενης τάσης του αριθμού των κρουσμάτων που εμφανίζονται στην Αττική όσο και μετά τον εντοπισμό ενός ασυμπτωματικού κρούσματος σε συνεργαζόμενη εταιρεία.

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η υπεύθυνη στάση απέναντι στην πανδημία αποτελεί μοναδική προτεραιότητα για την εταιρεία διαχείρισης της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας της, η εταιρεία πραγματοποιεί συνεχείς απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων (τουαλέτες, αποδυτήρια, ντους, ερμάρια φύλαξης, κουπαστές) αλλά και του συνόλου της επίπλωσης που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες.

Από τις 15 Μαΐου 2020 η Λίμνη Βουλιαγμένης έχει προχωρήσει στη μείωση κατά 65% της δυναμικότητάς της ενώ σε όλο τον χώρο έχουν τοποθετηθεί 20 σταθμοί αντισηψίας.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επισκέπτες της Λίμνης είναι υποχρεωμένοι σε θερμομέτρηση και συμπλήρωση δελτίου εισόδου, παραχωρώντας το δικαίωμα στις αρμόδιες αρχές για επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης».