Με καλάσνικοφ στο προεδρικό μέγαρο ο Λουκασένκο (vid)

O Αλεξάντερ Λουκασένκο εμφανίζεται σε βίντεο να αποβιβάζεται από ελικόπτερο κρατώντας όπλο και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Με καλάσνικοφ στο προεδρικό μέγαρο ο Λουκασένκο (vid)

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Λευκορωσία τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Μινσκ και άλλες πόλεις της χώρας.

Ενώ χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατέβει για μία ακόμη μέρα στους δρόμους του Μινσκ, καταγγέλλοντας την επανεκλογή του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Λευκορώσος πρόεδρος εμφανίζεται σε βίντεο να κρατάει αυτόματο όπλο στο προεδρικό μέγαρο.

Συγκεκριμένα κάνει τον γύρο του κόσμου ένα απίστευτο βίντεο, που αναδημοσιεύει και το Associated Press, και δείχνει τον Λουκασένκο να αποβιβάζεται από ελικόπτερο στην αυλή του προεδρικού μεγάρου, κρατώντας ένα καλάσνικοφ χωρίς γεμιστήρα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, υπό τη συνοδεία οπλισμένων ανδρών!

Πιο πριν είχε πετάξει με το ελικόπτερο, μαζί με τον 15χρονο γιο του, τον Νικολάι, πάνω από τον χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι οι αντιπολιτευόμενοι διαδηλωτές.

Υπήρχαν πληροφορίες πως ο Λευκορώσος πρόεδρος είχε εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο, με βάση το βίντεο, ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν αληθεύει.

Την ίδια στιγμή, και σήμερα (23/8), για 15η συνεχόμενη ημέρα, χιλιάδες διαδηλωτές, ίσως περισσότεροι από 100.000, όπως εκτιμούν οι διοργανωτές τους, έχουν κατέβει στους δρόμους του Μινσκ, καταγγέλλοντας την επανεκλογή του Λουκασένκο, αλλά και τις προεδρικές εκλογές στο σύνολο τους, κάνοντας λόγο για νοθεία.