Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας του Προαστιακού στο Ξυλόκαστρο

Περίπου 500 μέτρα πριν φτάσει στο σταθμό ο συρμός έφυγε από την πορεία του από άγνωστη αιτία. Δεν υπάρχουν τραυματίες από το συμβάν

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας του Προαστιακού στο Ξυλόκαστρο

Μια αμαξοστοιχία του Προαστιακού εκτροχιάστηκε πριν λίγο 500 μέτρα από τον σταθμό του Ξυλοκάστρου το μεσημέρι.

Ο συρμός εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Κιάτο και λίγο πριν προσεγγίσει τον σταθμό του Ξυλοκάστρου από άγνωστη αιτία βγήκε εκτός πορείας.

Αμέσως ακινητοποιήθηκε, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα korinthostv.gr, στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, περιπολικά, αλλά και ασθενοφόρα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά τραυματίες, παρά μόνο κάποιες εκδορές και θλαστικά τραύματα, που προκλήθηκαν από την ξαφνική ακινησία του συρμού.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ειδικό κλιμάκιο της εταιρίας σιδηροδρόμων προκειμένου να εξετάσει τα αίτια του εκτροχιασμού και λαμβάνει φωτογραφίες, αλλά και ευρήματα από τις ράγες και το σύστημα πέδησης των βαγονιών.

Συνεργεία του ΟΣΕ επανέφεραν στις ράγες την εκτροχιασμένη αμαξοστοιχία και τη μετέφεραν στο μηχανοστάσιο για ενδελεχή έλεγχο και επισκευή.

Ασφαλώς προκλήθηκε αναστάτωση και μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια, η συχνότητα των οποίων σιγά- σιγά αποκαθίσταται.