Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνει η πληρωμή και ποιους αφορά

Το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να πληρωθεί στα τέλη Αυγούστου

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνει η πληρωμή και ποιους αφορά

Πότε αναμένεται να γίνει η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ, για τους εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Τέλη Αυγούστου αναμένεται να γίνει η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους που συνέχισαν να είναι σε αναστολή και τον Ιούλιο.

Οι εργοδότες έχουν άλλωστε προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων, που αφορούν τον Ιούλιο, μέχρι τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Αντίστοιχα οι δηλώσεις των εργαζομένων θα πρέπει να γίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr έως και την Τρίτη 25 Αυγούστου. Η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ στους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου.

Σημειώνεται, πως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δεν έχουν δικαίωμα αναστολής για τον Ιούλιο. Θα έχουν όμως για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουλίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης. Προϋπόθεση είναι να έχει δηλωθεί πριν από τον εργοδότη η αναστολή της σύμβασης εργασίας στο σύστημα «Εργάνη».

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τελούσαν σε αναστολή κατά τον Ιούνιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον Ιούλιο, δεν είναι υποχρεωτικό να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Οι αναστολές Ιουλίου αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους:

του τουρισμού

των μεταφορών

του πολιτισμού

του αθλητισμού καθώς και

οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και

οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας τουριστικών λεωφορείων