Ο πιο ανώμαλος Δεκαπενταύγουστος της ζωής μας

Mε μάσκα ιατρική και πρόστιμα, με τουρκικά πολεμικά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με θλίψη για νεκρούς από πλημμύρες και με τις χειρότερες ειδήσεις στην ιδιωτική τηλεόραση όλων των εποχών.

Ο πιο ανώμαλος Δεκαπενταύγουστος της ζωής μας

Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε πει «όταν το τέρας παύει πια να μας τρομάζει, γινόμαστε ίδιοι με αυτό». Είναι ο πιο ανώμαλος Δεκαπενταύγουστος που θυμάμαι. Προσαρμοζόμαστε, βυθιζόμαστε σιγά σιγά όχι στον τρόμο αλλά στην κατάθλιψη.

Με νεκρούς από πλημμύρες, με τουρκικά πολεμικά στα χωρικά μας ύδατα, με μάσκες ιατρικές, με πρόστιμα βαρβάτα σε κόσμο και σε μαγαζάτορες, με τον κόσμο να μην έχει λεφτά να πάει διακοπές όπως άλλα χρόνια, να μη βγαίνει πολύ έξω και να κάθεται σπίτι να βλέπει τις χειρότερες ειδήσεις όλων των εποχών στην ιδιωτική τηλεόραση να παίζουν στον ίδιο σκοπό.

Ξεκαθαρίζω: Αριστερά δεν ψήφισα ποτέ στη ζωή μου. Ούτε σκληρή Αριστερά ούτε ελαφρά Αριστερά. Όμως δεν μου αρέσει η πλύση εγκεφάλου.

Αυτό πλέον δεν είναι ενημέρωση. Όλοι μαζί στην τηλεόραση «με αποφασιστικότητα η Ελλάδα βγάζει τον στόλο έξω, με αποφασιστικότητα αν τολμήσουν να μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας». Αλλά μετά «μπήκαν στην υφαλοκρηπίδα μας, δεν τρέχει όμως τίποτα, αφού δεν την παραβιάζουν μη ρίχνοντας καλώδια». Μετά «έριξαν καλώδια αλλά δεν ακούν γιατί έχει θόρυβο από τα πλοία»! Και μετά «με αποφασιστικότητα στην... ψυχραιμία»!

Να τα λέει αυτά ο Μητσοτάκης το καταλαβαίνω, να τα λένε βουλευτές της ΝΔ το καταλαβαίνω, κάτι πρέπει να πουν για το κόμμα. Αλλά να τα λένε οι ειδήσεις στα κανάλια και να εκτίθενται τόσο πολύ είναι ενοχλητικό. Εδώ μιλάμε για εθνικά θέματα, για σοβαρά πράγματα που μας απασχολούν όλους. Δεν μπορείς να κάνεις κομματική ενημέρωση στα εθνικά θέματα.

Τα ίδια και με τον κορονοϊό. «Καθίστε σπίτι, μένουμε σπίτι, δείτε τους που κυκλοφορούν έξω ανεύθυνα και περπατάνε» και έδειχνε η κάμερα πρόσωπα ανθρώπων που ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΝ!

Μετά βγαίνει ο Τσιόδρας και λέει «το περπάτημα κατά μόνας δεν είναι κακό», το άλλαξαν το βιολί τα κανάλια.

Μετά λέει η κυβέρνηση να βγούμε έξω να ανασάνει η οικονομία, το ρίχνουν στο σορολόπ τα κανάλια, και να τα ελαφρά θέματα και να τα νησιά με τις όμορφες εικόνες και να τα μπαράκια και να τα κωλαράκια στις παραλίες. Μετά όμως πάλι δίνεται το σήμα «όλοι μέσα»! Και να πάλι οι καταγγελτικοί Στραβελάκηδες των ειδήσεων.

Κουράσανε πολύ. Ο Μητσοτάκης θα ξαναβγεί, μην ανησυχείτε. Αν δει τα σκούρα, θα πάει σε εκλογές πιο σύντομα και θα τις κερδίσει. Νεκρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τραβάει. Πριν προλάβει να ανέβει -αν ανέβει-, θα φάει τις εκλογές στο κεφάλι από τον Μητσοτάκη.

Παίξτε λίγο πιο αντικειμενικές ειδήσεις, πιο σοβαρές ειδήσεις, με λίγα ίχνη κριτικής, πιο απρόσμενες ειδήσεις -όχι να νομίζεις ότι τις ειδήσεις τις λέει το κρατικό κανάλι. Μέχρι και το OPEN του Σαββίδη έχει μπει στον χορό και αγωνίζεται θαρρείς να πείσει ότι έγινε κι αυτό «μπετόν αρμέ».

Το θλιβερό σκηνικό θα φτάσει στο αποκορύφωμα όταν ο Ερντογάν στείλει και γεωτρύπανο να τρυπήσει. Εκεί θα τελειώσουν και τα παραμύθια.

Δεν έχω πέσει σε κατάθλιψη, το τέρας συνεχίζει να με τρομάζει. Υπάρχουν αντανακλαστικά. Είναι όμως ο χειρότερος Δεκαπενταύγουστος που θυμάμαι ποτέ.