Βηρυτός: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που επιχείρησαν να μπουν στο κοινοβούλιο

Ένταση στη Βηρυτό όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο κοινοβούλιο και η αστυνομία του Λιβάνου προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων.

Βηρυτός: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που επιχείρησαν να μπουν στο κοινοβούλιο

Η αστυνομία του Λιβάνου προχώρησε σήμερα στη χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να φτάσουν στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυτού, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, για την καταστροφική έκρηξη που έπληξε την πόλη.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, ενώ μερικοί από αυτούς πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Οι διαδηλωτές φώναζαν “ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση” ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν “Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι”.

“Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης” δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων σε 6.000.

Από την έκρηξη, αγνοούνται 21 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ