Δήμος Αθηναίων: Αποκατάσταση και ανάδειξη Εθνικού Κήπου και Λόφου Φιλοπάππου

Ο Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε χρηματοδότηση για να πραγματοποιήσει εργασίες και να αναδείξει τον Λόφο Φιλοπάππου και τον Εθνικό κήπο

Δήμος Αθηναίων: Αποκατάσταση και ανάδειξη Εθνικού Κήπου και Λόφου Φιλοπάππου

Ο Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε από το Πράσινο ταμείο 2.12 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του Εθνικού κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε την χρηματοδότηση μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Οκτώβριο και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

-Μελέτη Αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου.
-Γεωχωρική Αποτύπωση Λόφου Φιλοπάππου και Εθνικού Κήπου.
-Έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου.
-Καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών-μονοπάτια Πικιώνη.
-Φυτεύσεις.
-Στήριξη επισφαλών τμημάτων.
-Ανακατασκευή παιδικών χαρών Εθνικού Κήπου και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του.

Ο Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την απόφαση έκανε της εξής δήλωση:

«Η ένταξή στο Πράσινο Ταμείο, είναι η αφετηρία μίας νέας διαδρομής, στον μαραθώνιο της Αθήνας για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Για την αναβίωση εμβληματικών περιοχών της πόλης και ολόκληρης της χώρας. Για εμάς, στον Δήμο των Αθηναίων, αυτή είναι μία σημαντική στιγμή γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη και έργα, επιστρέφοντας στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται, αναβαθμισμένο, ανανεωμένο και αξιοπρεπή. Η δουλειά που ξεκινά στο λόφο Φιλοπάππου και στον Εθνικό Κήπο, είναι μέρος των έργων που επαναπροσδιορίζουν την Αθήνα ως προορισμό. Είναι έργα που αξίζουν σε όλους όσοι περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια να αλλάξει η πόλη τους, η πόλη μας».