Κικίλιας: Έτσι θα γίνει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στο πώς θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. 

Κικίλιας: Έτσι θα γίνει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι «κακώς υπάρχει εφησυχασμός για τον κορονοϊό. Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε υπερθετικό βαθμό, όπως άλλες χώρες, που καταστράφηκαν κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα»

Σε ερώτηση για το αν είμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα κορονοιού στη χώρα είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είμαστε μπροστά σε δεύτερο κύμα. Εάν πάψουμε να προσέχουμε και συνεχίσουμε να χαλαρώνουμε και αυτό επεκταθεί, τότε καταλαβαίνετε ότι μπορούν να αλλάξουν όλα τα δεδομένα»

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό στη χώρα μας τόνισε:

«Όταν και εφόσον έρθει εμβόλιο, θα υπάρχει ιεράρχηση αυτών οι οποίοι θα πρέπει να το κάνουν πρώτοι απ' όλους και βέβαια αν υπάρξει δεύτερο κύμα του κορονοϊού, και επειδή είναι δύσκολο να υπάρχει οριζόντιο lockdown, προσανατολιζόμαστε επίσης στην προστασία και δια του περιορισμού ενδεχομένως, αυτών των ευπαθών ομάδων. Θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65, να στέλνουν sms ή να συμπληρώνουν κάποιο έγγραφο ναι, θα το κάνουμε. Αν πρέπει να δώσουμε άδεια σε αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα το κάνουμε. Θα προστατεύσουμε αυτούς που κινδυνεύουν».