Κεραμέως: Απομάκρυνε τον καθηγητή Καλέμη για το ρατσιστικό σχόλιο για τον Αντετοκούνμπο (pics)

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απομάκρυνε  τον καθηγητή Κωνσταντίνο Καλέμη  μετά το ρατσιστικό σχόλιό του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Κεραμέως: Απομάκρυνε τον καθηγητή Καλέμη για το ρατσιστικό σχόλιο για τον Αντετοκούνμπο (pics)

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τον καθηγητή Κωνσταντίνο Καλέμη και τον σάλο που προκάλεσε μετά το ρατσιστικό σχόλιό του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Νίκη Κεραμέως τον απομάκρυνε αμέσως από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί από το 2017.

«Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές.», έγραψε στο Twitter η Υπουργός Παιδείας.

Το Bleacher Report ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τις συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε στην Αθήνα, με τον Greek Freak να λέει: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών. Αντιμετωπίζεις ρατσισμό».

Αντετοκούνμπο: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, σε πολλές γειτονιές αντιμετωπίζεις ρατσισμό»

Κάτω από δημοσίευμα που φιλοξενούσε τις δηλώσεις, ο Κωνσταντίνος Καλέμης έγραψε: «Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει αυτή η μαϊμού; Α, ναι… Παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο ως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα, ο αχάριστος».

Δεν έμεινε εκεί βέβαια καθώς απάντησε στο ίδιο ύφος και σε όσους είχαν αντίθετη άποψη.

Ο καθηγητής Καλέμης έσβησε το σχόλιο αυτό, αλλά ο σάλος που προκλήθηκε δεν τον γλίτωσε και απομακρύνθηκε από τη θέση του.