Πέθανε ο πρόεδρος της Βολιβιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας - Υπέκυψε στον κορονοϊό

Ο πρόεδρος της Βολιβιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FBL) Σέσαρ Σαλίνας υπέκυψε στον κορονοϊό σε ηλικία 58 ετών.

Πέθανε ο πρόεδρος της Βολιβιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας - Υπέκυψε στον κορονοϊό

Ο πρόεδρος της Βολιβιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FBL) Σέσαρ Σαλίνας υπέκυψε στην COVID-19, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο υφυπουργός Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης της Βολιβίας.
Ο Σαλίνας «απεβίωσε φίλος, υποστηρικτής και πρόεδρος του συλλόγου The Strongest και της FBL», ανέφερε μέσω Twitter ο υφυπουργός Εσωτερικών Ουίλσον Σανταμαρία.
«Με βαθιά οδύνη, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Σέσαρ Σαλίνας δεν είναι πλέον ανάμεσά μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του συλλόγου Βίλστερμαν (Κοτσαμπάμπα), ο Γκρόβερ Βάργκας.
Την είδηση του θανάτου του Σαλίνας κατέγραψε επίσης ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), εκφράζοντας «μεγάλη οδύνη» για τον χαμό ενός ανθρώπου «αφοσιωμένου», που αφήνει πίσω του κληρονομιά «σκληρής δουλειάς για την ανάπτυξη του βολιβιανού και νοτιοαμερικανικού ποδοσφαίρου».
Ο Σαλίνας, 58 χρονών, εισήχθη την 9η Ιουλίου σε κλινική της Λα Πας, της βολιβιανής πρωτεύουσας, όπου του χορηγείτο πλάσμα του αμυντικού της βολιβιανής εθνικής Κάρλος Εμίλιο Λάμπε, ο οποίος έχει αποθεραπευτεί από την COVID-19.
Η Βολιβία των 11 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί ως εδώ 2.106 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 58.136 κρουσμάτων μόλυνσης. Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η χώρα των Άνδεων συγκαταλέγεται σε αυτές που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ