Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Αγία Σοφία: Οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα την 24η Ιουλίου

Η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, συνήλθε την Πέμπτη με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Αποφασίστηκε στις 24 Ιουλίου να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες ενώ θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες

Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Αγία Σοφία: Οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα την 24η Ιουλίου

Η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, συνήλθε την Πέμπτη με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και έλαβε δυο σημαντικές αποφάσεις για την 24η Ιουλίου.

Είναι η ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία!

Αποφασίστηκε λοιπόν να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα όλες οι σημαίες που βρίσκονται στους ελληνορθόδοξους ιερούς ναούς θα κυματίζουν μεσίστιες.

Η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε την 24η Ιουλίου ημέρα πένθους και έντονης θλίψης για την «αρπαγή του Μεγάλου Ναού της Αγίας Σοφίας, της δικής μας Αγίας Σοφίας».

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου απευθυνόμενα -με εγκύκλιό τους- προς τον ιερό κλήρο και τους πιστούς κάνουν λόγο για τα «εγκαίνια» ενός προγράμματος πολιτιστικής και πνευματικής υπεξαίρεσης και παραβίασης κάθε προτύπου αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν να εκφράζουν ανοιχτά τη θέση τους για την Αγία Σοφία μας, αρνούμενοι να υποχωρήσουν από τις δίκαιες επιδιώξεις τους.

«Ακούσαμε τις κραυγές της αγωνίας σας και του πόνου σας», σημειώνουν οι ελληνορθόδοξοι ιεράρχες της Αμερικής, καλώντας επιπρόσθετα όλους τους κληρικούς και όλους τους πιστούς σε κάθε εκκλησία της Αρχιεπισκοπής να ψάλλουν το απόγευμα της 24ης Ιουλίου τον Ακάθιστο Ύμνο, όπως ακριβώς τον ψάλλουν την Παρασκευή της Ε' Εβδομάδας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Πηγή: ΑΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας