Ο Πητ Παπαδάκος που γνώρισα

Δεν πιστεύω στα ζώδια. Το είχα γράψει αρκετές φορές και ποτέ δεν μου είχε παραπονεθεί ο Πητ Παπαδάκος. Για το «ΦΩΣ» όμως είχαμε κάνει πολλές συνεντεύξεις.

Ο Πητ Παπαδάκος που γνώρισα

Δεν πιστεύω στα ζώδια. Το είχα γράψει αρκετές φορές και ποτέ δεν μου είχε παραπονεθεί ο Πητ Παπαδάκος. Για το «ΦΩΣ» όμως είχαμε κάνει πολλές συνεντεύξεις. Κάθε χρόνο μία ήταν κλασική, εκεί κοντά στην Πρωτοχρονιά, κάποιες φορές και μέσα στη σεζόν, σε πολύ κρίσιμες στιγμές για τον Ολυμπιακό.

Πέθανε ο αστρολόγος Πητ Παπαδάκος

Η πρώτη συνέντευξη που είχα κάνει με αστρολόγο -για πλάκα τότε- ήταν με τον Λεφάκη. Ήμουν στον πρώτο χρόνο μου στο «ΦΩΣ», νέος, και είχα εκπλαγεί όταν την είδα πρώτο θέμα στην εφημερίδα. Ο Θόδωρος Νικολαΐδης, με το αισθητήριο που είχε, ξετρελάθηκε και μου ζήτησε κι άλλα τέτοια.

Ο Λεφάκης δεν ήταν σχετικός με ποδόσφαιρο. Πήγα λοιπόν στον Πητ Παπαδάκο γιατί ήξερε από ποδόσφαιρο.

Εδώ να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του, γιατί γράφτηκε σε διάφορα μίντια ότι ήταν Ολυμπιακός -προφανώς μπερδεύτηκαν μάλλον από τις συνεντεύξεις του στο «ΦΩΣ». Ο Πητ όμως ήταν Παναθηναϊκός. Και δεν το είχε κρύψει, μου το είχε πει δημόσια. Ήταν όμως επαγγελματίας. Και είχε γλυκαθεί με την αγάπη που του έδειχναν οι Ολυμπιακοί στον δρόμο.

Κάθε χρόνο έλεγε ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα και κάθε χρόνο το έπαιρνε. Ακόμα και όταν ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός στη Ριζούπολη θα νικούσε με δύο γκολ διαφορά τον πολύ δυνατό τότε Παναθηναϊκό, οι δε αισιόδοξοι ήλπιζαν σε νίκη με ένα γκολ για να πάνε στα μπαράζ, ο Πητ μού δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα τον διαλύσει τον Παναθηναϊκό και δεν θα πάει καν σε μπαράζ, το πρωτάθλημα θα το πάρει με θρίαμβο στη Ριζούπολη.

Και όταν σε παρόμοιο ματς-τίτλος με την ΑΕΚ τον προηγούμενο χρόνο τον είχα βγάλει πριν από το ματς, πάλι είχε πει ότι ο Ολυμπιακός θα τη νικήσει την ΑΕΚ και θα το πάρει.

Είχαμε φτάσει σε σημείο να τον καλούν άνθρωποι του Κόκκαλη και να τον ρωτάνε! Μέχρι να μου λέει ο Γεωργάτος ότι αισιοδοξεί επειδή το λέει και ο Πητ και να αποθεώνουν Ολυμπιακοί τον Παπαδάκο στα μπουζούκια σε επινίκια. Και όχι μόνο ήταν Παναθηναϊκός, αλλά ήταν και φίλος με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Τόνιζε συνεχώς ότι από τη στιγμή που έφυγε ο «καπετάνιος», ο Παναθηναϊκός δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν.

Έλεγε επίσης ότι η ΑΕΚ θα βρει προκοπή και θα επιστρέψει στους τίτλους μόνο όταν ξαναγυρίσει ο Μελισσανίδης. Τα επαναλάμβανε. Τόνιζε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει τίτλους τα επόμενα χρόνια. Στην αρχή που ο Μαρινάκης αντιμετωπιζόταν με δυσπιστία, έλεγε ότι ο Μαρινάκης έχει άστρο και θα σαρώσει στον Ολυμπιακό.

Εξ αρχής είχε δηλώσει για τον Μαρινάκη στο «ΦΩΣ» ότι θα έχει το άστρο που είχε ο Κόκκαλης, πως θα πάρει και αυτός πολλούς τίτλους με τον Ολυμπιακό, ότι είναι τυχερό παιδί αλλά έχει και προσόντα -δεν είναι τυχαίο που βρήκε λίγα καράβια από τον πατέρα του και τα έκανε πολύ περισσότερα.

Να γράψω τώρα κάποια πράγματα για να κλείσει το κεφάλαιο Πητ. Εγώ τρελάθηκα ειδικά όταν είχα πάει στο γραφείο του για το Μουντιάλ του 1998 -ήταν στην αρχή της διοργάνωσης- και μου είχε πει «ο τελικός θα είναι Βραζιλία-Γαλλία και βλέπω πιο πολύ τη Γαλλία να το παίρνει».

Είχε πέσει όμως έξω κάποιες φορές και γι’ αυτό σταμάτησα να τον βγάζω. Ο Πητ ήταν καλός άνθρωπος, φιλικός, ευγενικός, αλλά είχε ένα μάτι του διαβόλου. Σε κοίταγε και σου έκανε ακτινογραφία. Το μάτι του γυάλιζε. Είχε και κάτι μέσα στο ένα μάτι, πράσινο με μία γραμμή, πολύ περίεργο...

Ζώδια δεν ήξερε. Μπορεί να φανεί απίστευτο αυτό που γράφω, αλλά ζώδια δεν ήξερε. Το είχα υπαινιχθεί δημοσίως μερικές φορές. Από την αρχή το κατάλαβα όταν τον ρώτησα διάφορα για ζώδια παικτών και μου έλεγε «πες μου ημερομηνία γέννησης» και κοίταζε ένα βιβλίο να δει τι ζώδιο ήταν στον αντίστοιχο μήνα. Και είχα σταματήσει να τον ρωτάω για ζώδια. Διαίσθηση είχε. Χάρισμα σαν μέντιουμ είχε.

Μου το είχε ομολογήσει ότι ζώδια δεν ήξερε, αλλά πολύ κόσμος πιστεύει στα ζώδια και δεν ήθελε να τους... χαλάει το χατίρι.

Ήταν λάτρης του γυναικείου φύλου. Είχε πάθη και το μεγαλύτερο ήταν τα μπουζούκια. Ήθελε κάθε βράδυ να πηγαίνει στα μπουζούκια.

Ο Πητ σεβόταν πολύ τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Δεν έβαζε καθόλου μέσα το στοιχείο του οπαδισμού του, γιατί ήταν επαγγελματίας και επίσης ήταν έξυπνος. Είχε καταλάβει από πολύ νωρίς, λίγο μετά που τελείωσαν τα «πέτρινα» χρόνια, ότι έρχεται τσουνάμι Ολυμπιακού και αύξηση του ήδη τότε μεγάλου κόσμου του. Αλλά τα πίστευε αυτά που έλεγε. Είχε μεγάλη πίστη στην ορμή του Ολυμπιακού και ότι δεν θα πέσει έξω.

Κλείνω με αυτό που έγραφα και στις συνεντεύξεις. Μην πιστεύετε στα ζώδια. Δεν μπορεί να επηρεάζει κανέναν ένα άστρο ή ένας πλανήτης από έτη φωτός μακριά αναλόγως με την ημερομηνία που γεννήθηκε. Ικανότητες διαίσθησης όμως υπάρχουν σε λίγα άτομα, αυτό επιβεβαιώνεται από τα αρχαία χρόνια στο πέρασμα της Ιστορίας. Μπορεί να είναι του Θεού, μπορεί να είναι και του Διαβόλου, μπορεί να είναι απλώς ένα αυξημένο χάρισμα της ανθρώπινης φύσης σε ορισμένα άτομα, ένα έξτρα ταλέντο.

Ο μάγος της φυλής, ο προφήτης της θρησκείας, ο άγιος πριν γίνει άγιος, το μέντιουμ που χρησιμοποιούν ακόμα και μυστικές υπηρεσίες, ο ένας στους εκατό που ’κονομάει από τον τζόγο, ενώ οι άλλοι χάνουν, κάποια άτομα έχουν αυτό το σπάνιο χάρισμα. Και δεν είναι πάντα αλάνθαστο. Ο ίδιος ο Πητ Παπαδάκος μού έλεγε: «Άμα ακούσεις κανέναν να λέει ότι ποτέ δεν πέφτει έξω, είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας».

Είχε φίλους πολιτικούς και από τον χώρο του ποδοσφαίρου και καλλιτέχνες. Ήταν πολύ ευχάριστος και του άρεσε η πλάκα. Έλεγε «όσοι χτυπάνε τη δική μου πόρτα, είναι η πόρτα μετά τον ψυχίατρο»!

Από τι πέθανε δεν γνωρίζω, ξέρουν μόνο οι πολύ στενοί άνθρωποί του την αλήθεια.