Νεκροί και αγνοούμενοι από πέρασμα κυκλώνα στην Υεμένη

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 40 αγνοούνται στο νησί Σοκότρα της Υεμένης μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Μεκούνου», ο οποίος κατευθύνεται πλέον προς τις νότιες ακτές της αραβικής χερσονήσου.

Νεκροί και αγνοούμενοι από πέρασμα κυκλώνα στην Υεμένη

Οι τέσσερις από τους νεκρούς είναι υπήκοοι Υεμένης και ο πέμπτος Ινδός, σύμφωνα με κατοίκους και νοσοκομειακές πηγές, ενώ μεταξύ των αγνοούμενων υπάρχουν επίσης Ινδοί και Σουδανοί υπήκοοι.

Οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί που βρίσκεται ανάμεσα στη νότια Υεμένη και το Κέρας της Αφρικής και είναι γνωστό για τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία πολλά χωριά πλημμύρισαν και βάρκες βυθίστηκαν. Έχουν επίσης διακοπεί οι επικοινωνίες σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Οι αρχές του Ομάν εκτιμούν ότι ο κυκλώνας θα περάσει απόψε το βράδυ από την πόλη Σαλάχα και για τον λόγο αυτό έκλεισαν το τοπικό αεροδρόμιο. Η περιοχή πλήττεται από καταρρακτώδη βροχή και ισχυρούς ανέμους.

Ο «Μεκούνου» αναμένεται ότι θα αποδυναμωθεί σε τροπική καταιγίδα και θα πλήξει αύριο Σάββατο της νοτιοανατολικές περιοχές της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: Naftemporiki.gr - ΑΠΕ-ΜΠΕ