Ο χάρτης του κορονοϊού στην Ελλάδα: 36 από τα 43 κρούσματα εισαγόμενα- Τα 20 από Σερβία

Tα δεδομένα με την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα. Από τα 36 εισαγόμενα κρούσματα, όλα έχουν εντοπιστεί κατά την διενέργεια ελέγχων στον Προμαχώνα.

Ο χάρτης του κορονοϊού στην Ελλάδα: 36 από τα 43 κρούσματα εισαγόμενα- Τα 20 από Σερβία

Στα 43 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοιού στη χώρα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, με 852 να θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 να είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στα 36 υπολογίζονται τα εισαγόμενα κρούσματα. Όλα έχουν εντοπιστεί κατά την διενέργεια ελέγχων στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (είκοσι) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. Δύο κρούσματα εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου. Τέλος ένα κρούσμα εντοπίζεται στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Ανατολικής Αττικής.

Όπως αποτυπώνεται στον σημερινό χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στις "κόκκινες" περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική.

Ενώ περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

Οι νεκροί στην χώρα μας έφτασαν τους 193 καθώς νωρίτερα κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία γυναίκα 83 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: skai