Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστρια στην Κρήτη - Την εντόπισαν αστυνομικοί

Ο εντοπισμός του πρώτου θετικού κρούσματος κορονοϊου ταξιδιώτη στην Κρήτη μετά την επίσημη άφιξη ξένων επισκεπτών στα αεροδρόμια του νησιού μας, σήμανε και συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστρια στην Κρήτη - Την εντόπισαν αστυνομικοί

Την ίδια στιγμή στη μονάδα covid του Βενιζελείου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη.

Κι αυτό γιατί η γυναίκα από τη Ρουμανία που κάνει με το σύζυγό της διακοπές στην Κρήτη έπρεπε να εντοπιστεί και να ειδοποιηθεί για τα αποτελέσματα του ελέγχου στον κορονοϊό.

Ακολούθησε κινητοποίηση των αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε η βοήθεια της αστυνομίας για να εντοπιστεί το απόγευμα της Πέμπτης η τουρίστρια από τη Ρουμανία σε ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου.

Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβαν οι αρμόδιοι και η Πολιτική Προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας καθημερινά διενεργούνται 825 τεστ στους επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή στη μονάδα Covid-19 του Βενιζελείου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη.

Πηγή: neakriti.gr

Ελλάδα: 25 νέα κρούσματα

Στα 25 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ενώ συνολικά διαπιστώθηκαν 11 εισαγόμενα.

Από τις 12 Ιουνίου έχει ληφθεί σύνολο 29450 δειγμάτων από εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις. Εξ’αυτών τα 62 (0.2%) θετικά στον κορονοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3511 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Επίσης 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των 3511 κρουσμάτων, 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 331.703 κλινικά δείγματα.