Μεγάλη Βρετανία: Στη «λευκή λίστα» τελικά η Ελλάδα

Οι πολίτες της Ελλάδας που θα ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία δεν θα χρειαστεί να μπουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα. 

Μεγάλη Βρετανία: Στη «λευκή λίστα» τελικά η Ελλάδα

Στη «λευκή λίστα» των χωρών για τις οποίες δεν θα υπάρχει υποχρέωση 14ημερης καραντίνας στους επισκέπτες που θα φτάνουν από αυτές στην Αγγλία ενέταξε τελικώς το Λονδίνο την Ελλάδα, παρά τις δηλώσεις περί του αντίθετου, στις οποίες είχε προβεί το πρωί της Παρασκευής ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Μεγάλη Βρετανία: Δεν εξαιρείται η Ελλάδα - Όσοι έρχονται θα μπαίνουν σε καραντίνα

Οι χώρες από τις οποίες οι αφίξεις επισκεπτών στην Αγγλία θα επιτρέπονται χωρίς τη μεσολάβηση των 14 ημερών καραντίνας ανέρχονται σε 59, αρχής γενομένης της Παρασκευής 10 Ιουλίου. Πέραν της Ελλάδας, στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Τουρκία, ενώ εξαιρούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, όσοι ταξιδιώτες προέρχονται από χώρες εκτός της λίστας, από τις 10 Ιουλίου και μετά, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους. Επίσης, σε καραντίνα δύο εβδομάδων θα μπαίνουν και ταξιδιώτες από τις 59 «ελεύθερες» χώρες, εάν όμως είχαν επισκεφθεί προηγουμένως κάποια άλλη χώρα που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο. Η απόφαση αυτή ισχύει για όλες τις μετακινήσεις προς την Αγγλία, με τρένο, φέριμποτ, λεωφορείο, αεροπλάνο ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

Πριν αναχωρήσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ειδικό έντυπο για το πού θα βρίσκονται και να το παρουσιάζουν στις αρχές κατά την άφιξή τους στην Αγγλία. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους μονίμους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι αποφάσεις για τα ταξίδια στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω από τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες.

Αναλυτικά η «λευκή λίστα» των χωρών που εξαιρούνται της καραντίνας, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση:

Πηγή: kathimerini.gr