Ο τριπλός κόμβος στον Σκαραμαγκά, η περιφερειακή Αιγάλεω και οι σήραγγες "φάντασμα"

Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνει το έργο για τον τριπλό κόμβο στον Σκαραμαγκά με κόστος 55.000.000 ευρώ

Ο τριπλός κόμβος στον Σκαραμαγκά, η περιφερειακή Αιγάλεω και οι σήραγγες "φάντασμα"

Πρόκειται για έργο-ανάσα για τη Δυτική Αττική, καθώς με την κατασκευή του τριπλού κόμβου θα υπάρχει απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λ.Σχιστού, θα συνδεθεί η Περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν και ο διανοιγμένες Σήραγγες “φάντασμα” που είναι στη στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν από την Λίμνη Κουμουνδούρου.

Παράλλα θα εξεταστεί η κατάσταση των δύο ημιτελών σηράγγων, που αποτελούν μέρος της εργολαβίας και θα πρέπει να διερευνηθεί εξονυχιστικά η σημερινή τους κατάσταση. Ακόμα, θα υπάρξει και ένας κόμβος που θα συνδέει απευθείας τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με την Λεωφόρο Αθηνών.

Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του θα βελτιωθεί σημαντικά η καθημερινή κυκλοφοριακή ροή από την Αθήνα προς το βιομηχανικό κέντρο του Ασπροπύργου και την Ολυμπία Οδό και προς Σχιστό και το λιμάνι του Πειραιά.

Στα μελλοντικά σχέδια για το οδικό δίκτυο της περιοχής σχεδιάζεται η διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αθηνών στο τμήμα από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο που σήμερα λειτουργεί με δύο λωρίδες και εμφανώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον καθημερινό όγκο οχημάτων. Για το έργο εκπονείται μελέτη από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ και θα αναζητηθούν κονδύλια για την μελλοντική υλοποίηση του.

Το έργο του τριπλού κόμβου μαζί με το Ιωάννινα-Κακαβιά, το Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και το Αμφίπολη-Δράμα αποτελούν το νέο πακέτο έργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.